Apple si Samsung au vandut acelasi numar de smartphone-uri in Q4 2014

Apple Samsung egalitate vanzari

  Pentru Apple, Q4 2014 s-a dovedit a fi cel mai profitabil trimestru fiscal din istoria proprie si cea a omenirii, compania americana vanzand 74.5 milioane de smartphone-uri in lumea intreaga. Desi pare extrem de greu de crezut, Apple si Samsung au vandut exact acelasi numar de smartphone-uri in Q4 2014, asta desi in cazul Samsung vorbim despre “livrari” si nu vanzari directe. Chiar si asa, pentru prima oara in ultimii ani cei doi mari producatori de smartphone-uri au exact aceeasi cifra de smartphone-uri vandute in lumea intreaga, Samsung inregistrand o scadere serioasa in vanzarile de smartphone-uri fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  Vanzarile de smartphone-uri ale Samsung au scazut cu 11.5 milioane de unitati intr-un singur an de zile, iar asta in conditiile in care vanzarile de iPhone-uri au crescut cu 23.5 milioane de unitati. In baza egalizarii vanzarilor de smartphone-uri, Samsung si Apple au inregistrat cate 19.6% din piata smartphone-uri pentru un total de 39.2%. In urma celor doua companii regasim Lenovo si Huawei, vanzarile combinate ale celor doi producatori fiind cu 50% mai mici decat cele ale Apple sau Samsung si asta ne arata cat de mare este diferenta dintre producatori.

Apple Samsung egalitate vanzari 1

  Vanzarile totale de smartphone-uri au crescut cu 90 de milioane de unitati in Q4 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar si cu aproape 300 de milioane de unitati in intregul an 2014 fata de 2013.