Profitul Samsung inregistreaza o scadere importanta in Q4 2014

samsung scadere profit

  Desi compania Apple a avut cel mai profitabil trimestru fiscal din istoria omenirii, Samsung a fost marele pierzator in Q4 2014, profitul diviziei sale mobile inregistrand o noua scadere importanta. Conform coreenilor, profitul diviziei mobile a scazut la 4.9 miliarde de dolari, de la 6.6 miliarde de dolari cat a fost in cel de-al patrulea trimestru fiscal a 2013. Fara a anunta, ca de obicei, numarul de telefoane mobile vandute in cursul acestor trei luni de zile, cei de la Samsung au probleme foarte mari in a isi mentine vanzarile de telefoane mobile la un nivel ridicat.

  Apple a avut un profit de 18 miliarde de dolari in cursul Q4 2014, diferenta fata de Samsung fiind enorma si asta in baza faptului ca smartphone-urile vandute de catre Apple genereaza profit mult mai mare. Desi Samsung vinde per total mai multe telefoane mobile decat Apple, companiile au fost egale in vanzarile de smartphone-uri si acest lucru i-a oferit companiei Apple suprematia pe piata. Vanzarile de telefoane mobile ale Samsung au scazut cu 64% fata de aceeasi perioada a anului trecut si probabil vor continua sa scada in anii urmatori.

  Acestea fiind spuse, compania Apple a reusit pentru prima oara in ultimii ani sa egaleze Samsung in vanzari si probabil urmatoarele trimestre fiscale vor genera probleme mai mari pentru Samsung.

 

1 COMENTARIU