iPhone-urile au un pret de vanzare mediu triplu fata de cel al terminalelor Android

iPhone pret mediu de vanzare

  Saptamana trecuta compania Apple a anuntat vanzari record de terminale iPhone si un profit record pentru istoria omenirii, iar atunci v-am spus care este pretul mediu de vanzare al unui iPhone. Conform informatiilor oferite de catre compania Apple, un iPhone a avut un pret mediu de vanzare de 687$, apropiat de cel cu care Apple isi vinde terminalele pe piata din SUA. Comparand aceasta cifra cu cea a terminalelor Android, observam ca ea este tripla, daca ne uitam la copiatorul de produse Apple, Xiaomi, smartphone-urile sale avand un pret mediu de vanzare de 220$.

  Lucrurile sunt usor mai bune pentru compania Samsung, pretul mediu de vanzare al smartphone-urilor acestei companii fiind de 254$, cu 433$ mai mic decat cel al iPhone-urilor. Daca va uitati al grafic veti observa ca la sfarsitul anului 2013 pretul mediu de vanzare al smartphone-urilor samsung se apropia de 400$, el scazand cu aproximativ 38% in doar 12 luni de zile. In cazul Apple pretul mediu de vanzare al iPhone-urilor a crescut cu peste 10% de la putin peste 600$, la cei 687$ mentionati anterior, cresterea fiind una suficient de mare.

  Desi probabil nu foarte multi analisti se asteptau ca Apple sa aiba un pret mediu de vanzare al smartphone-urilor de 700$, insa diferenta fata de terminalele Android este colosala. Apple a reusit sa obtina preturi atat de mari pentru vanzarea smartphone-urilor sale in baza popularitati enorme a iPhone 6 si iPhone 6 Plus, aceste dispozitive motivand zeci de milioane de clienti de pe intregul glob sa faca achizitii.