Prima Pagina iPhone iPhone-urile au un pret de vanzare mediu triplu fata de cel al...

iPhone-urile au un pret de vanzare mediu triplu fata de cel al terminalelor Android

iPhone pret mediu de vanzare

  Saptamana trecuta compania Apple a anuntat vanzari record de terminale iPhone si un profit record pentru istoria omenirii, iar atunci v-am spus care este pretul mediu de vanzare al unui iPhone. Conform informatiilor oferite de catre compania Apple, un iPhone a avut un pret mediu de vanzare de 687$, apropiat de cel cu care Apple isi vinde terminalele pe piata din SUA. Comparand aceasta cifra cu cea a terminalelor Android, observam ca ea este tripla, daca ne uitam la copiatorul de produse Apple, Xiaomi, smartphone-urile sale avand un pret mediu de vanzare de 220$.

  Lucrurile sunt usor mai bune pentru compania Samsung, pretul mediu de vanzare al smartphone-urilor acestei companii fiind de 254$, cu 433$ mai mic decat cel al iPhone-urilor. Daca va uitati al grafic veti observa ca la sfarsitul anului 2013 pretul mediu de vanzare al smartphone-urilor samsung se apropia de 400$, el scazand cu aproximativ 38% in doar 12 luni de zile. In cazul Apple pretul mediu de vanzare al iPhone-urilor a crescut cu peste 10% de la putin peste 600$, la cei 687$ mentionati anterior, cresterea fiind una suficient de mare.

  Desi probabil nu foarte multi analisti se asteptau ca Apple sa aiba un pret mediu de vanzare al smartphone-urilor de 700$, insa diferenta fata de terminalele Android este colosala. Apple a reusit sa obtina preturi atat de mari pentru vanzarea smartphone-urilor sale in baza popularitati enorme a iPhone 6 si iPhone 6 Plus, aceste dispozitive motivand zeci de milioane de clienti de pe intregul glob sa faca achizitii.

 • AppleForever

  250$ :)) iar se mira ca au lag :)) 250$ costa o perche de blugi in plm …

 • AppleForever

  … iar androizii …

 • villman89

  @AppleForever nu toti au bani ca tine sa isi permita produse apple

 • EuGeorge

  Se pare ca ala nu stie ce inseamna pretul mediu :))

  La Apple pretul unui Iphone pleaca de la 650$,deci nu are cum sa scada sub cel mai mic pret de achizitie,in schimb Samsung vinde si telefoane la 50$ dar si la 600$,deci e absolut logic sa fie mai mic pretul :)))
  Si nu vad dc esti asa mandru de pretul de achizitie al unui Iphone :))

 • vlad

  Appleforever… de ceva zile stau si iti citesc ineptiile… mai calmeaza-te omule cu fanatismul asta ca deja incepi sa poluezi vizual. 99% din populatia de pe acest site intra pentru ca sunt “fani” apple si pe nimeni n-am vazut manifestandu-se asa…

 • AppleForever

  exact George.samsung vinde 5 mil de tel la 50$ si 100.000 de tel la 650$ .asa numitele varfuri de gama care mereu o dau in bara.vlad daca nu-ti plac si totusi le citesti inseamna ca ai o problema.ce nu inteleg androizii e ca,comunismul s-a incheiat in 89 si acum e democratie.fiecare scrie cum vrea,ce vrea,cat vrea.oky?

 • EuGeorge

  Asa si ? vin sute de milioane de dolari din telefoanele la 50$.
  Unde este problema?:)))

 • Paul

  Asa este, de asemenea s-a dovedit ca media preturilor automobilelor mercedes este inzecit mai mare decat cel al automobilelor dacia, uimitor!! Si apoi lumea se plange ca de ce dacia nu merge la fel de bine ca mercedesul 🙂

 • criss216261

  Interesant PALU;)

 • unu

  De aia sunt atat de multe iPhone-uri in lume si atat de putine Samsunguri?? Parca si in Romania sunt mai multe dacii decat mercedesuri…
  Astazi, si soferii de autobuz au iphone, si vanzatorii de la Carrefour, oricine isi ia un iPhone cu abonament, si gata!
  Eu as vedea problema altfel: (1) daca altii pot vinde mai ieftin, si continua afacerea, inseamna ca este rentabil totusi… (2) de ce Apple nu vinde mai ieftin? (3) de ce Apple fanii platesc pentru un produs care nu face banul?