Apple a avut CEL MAI PROFITABIL trimestru fiscal din istoria OMENIRII

Apple record profit omenire

  Q4 2014 se dovedeste a fi un trimestru fiscal al recordurilor absolute pentru compania Apple, intern ea inregistrand cele mai mari incasari, dar si cel mai mare profit din intreaga sa istorie de peste trei decenii. La nivel international, compania Apple a stabilit si un record mondial in ceea ce priveste profitul, inregistrand cel mai mare profit intr-un trimestru fiscal. Practic in Q4 2014 Apple a avut cel mai profitabil trimestru fiscal din istoria omenirii, ea reusind sa intreaca gigantul Gazprom care a avut un profit de 16.24 de miliarde de dolari intr-un trimestru fiscal al anului 2011.

  In imaginea de mai sus aveti companiile care au inregistrat cele mai mare profit intr-un trimestru fiscal, iar Apple este listata de 6 ori intr-un top 24 al celor mai profitabile trimestre fiscale, Exxon Mobil fiind singura companie care are mai multa listari decat ea. Aparitia nu este deloc surprinzatoare avand in vedere evolutia companiei Apple in ultima vreme, insa surprinzator este faptul ca toate aceste rezultate au fost obtinute dupa decesul legendarului CEO Steve Jobs. Desi in toamna anului 2011 foarte multe persoane, si analisti profesionisti, prevedeau o companie Apple care va falimenta in cativa ani, iata ca sub conducerea lui Tim Cook a reusit sa stabileasca un record mondial in ceea ce priveste profitul inregistrat intr-un trimestru fiscal.

  Tim Cook s-a dovedit a fi o alegere excelenta pentru compania Apple, el avand rezultate exceptionale in cei trei ani de la preluarea permanenta a postului de CEO si va fi interesant de vazut ce are pregatit in viitor.

3 COMENTARII

  1. Pai stii de ce? Nu a mai scos Ipod touch 6 in acelasi timp cu iphone ul. Si erau o categorie care nu isi luau iphone ci isi luau ipod touch. Oarecum toti au fost fortati spre iphone care face foarte mult profit.