Apple va investi 2 miliarde de dolari in a construi un centru de comanda global pentru iCloud

Apple arizona gtat

  La sfarsitul acestui an compania Apple a fost implicata intr-un scandal cu GT Advanced, compania care trebuia sa produca sticla de safir pentru iPhone-urile sale, scandalul avand drept final falimentul partenerului. Apple si GT Advanced au construit impreuna o fabrica in Arizona pentru a produce sticla de safir, iar acum aceasta fabrica va fi transformata intr-un centru de comanda global pentru iCloud. Apple va investi 2 miliarde de dolari pe parcursul a 30 de ani pentru a isi realiza proiectul, compania americana urmand a crea cateva sute de locuri de munca.

We’re proud to continue investing in the U.S. with a new data center in Arizona, which will serve as a command center for our global networks,. This multibillion-dollar project is one of the largest investments we’ve ever made.

  Noul centru de comanda global va administra toate centrele de date pe care compania Apple le detine, astfel ca prin el va fi controlata toata infrastructura iCloud. 150 de locuri de munca permanente vor fi create initial de catre Apple in locatie, in timp ce proiectul de transformare a fabricii va mai crea 500 de locuri de munca temporare. Apple detine locatia inca din anul 2013, ea avand aproximativ 400.000 m², iar conform companiei americane ea va fi in totalitate sustinuta de energie regenerabila.

  Apple are o serie de centre de date in intreaga lume pentru a-si sustine sistemul iCloud impreuna cu restul serviciillor adiacente, asa ca era necesara o cladire prin care sa fie controlat totul.