Luca Maestri este cel mai admirat CFO al companiilor din Fortune 500

luca maestri

  Luca Maestri este CFO al companiei Apple din cursul anului trecut, el fiind vicepresedintele senior care conduce divizia financiara din cadrul companiei americane. In perioada in care el si-a asumat functia de vicepresedinte senior, compania Apple a avut cele mai bune rezultate financiare din istoria sa, iar acest lucru l-a ajutat sa devina cel mai admirat CFO al companiilor din Fortune 500. Se pare ca Luca Maestri a fost atat de popular, incat el a adunat aproape un sfert din voturile acordate in topul celor mai admirati CFO ai companiilor din Fortune 500.

Apple’s Chief Financial Officer Luca Maestri is the most admired CFO from the Fortune 500. Nearly one in four (24%) executives identified Luca Maestri, followed by Walmart CFO Charles Holley (15%) and Ford CFO Bob Shanks (8%). Over half of the respondents (55%) cited the company’s performance as the primary reason for nominating the CFO.

  Topul anual al celor de la Fotune ii listeaza pe locul secund pe CFO-ul Walmart, Charles Holley cu 15% din voturi si pe locul al treilea pe CFO-ul Ford, Bob Shanks, cu 8% din voturi. Desi a fost la conducerea diviziei financiare a companiei Apple pentru doar 6 luni de zile si a supervizat in totalitate doar doua trimestre fiscale, Luca Maestri a fost totusi premiat pentru performantele sale. Din pacate nu acelasi lucru se poate spune si despre Peter Oppenheimer, acesta parasind compania Apple fara a fi premiat pentru performantele sale din cadrul anului 2014.