14 dintre marile spitale din SUA folosesc sau urmeaza sa foloseasca HealthKit pentru monitorizarea pacientilor

HealthKit

  HealthKit este o platforma lansata de catre compania Apple pentru iOS 8, ea functionand impreuna cu aplicatia Health, Sanatate, pentru a monitoriza functiile vitale, activitatea de fitness sau alimentatia utilizatorilor. Diverse aplicatii pot transmite informatii prin HealthKit catre aplicatia Sanatate, Health, ele putand fi monitorizate chiar si de catre doctori direct din iDevice-uri. Pentru ca acest sistem este extrem de util pentru doctori si pacienti, cei de la Reuters au incercat sa afle daca spitalele americane folosesc sau sunt interesate sa il foloseasca pentru a-si monitoriza pacientii.

  Conform publicatiei, 14 dintre cele 23 spitale mari din SUA folosesc sau intentioneaza sa foloseasca HealthKit pentru a monitoriza pacientii cu boli cronice. In baza acestei monitorizari, doctorii pot lua masuri preventive pentru a impiedica o evolutie negativa a bolilor, datele privind starea de sanatate ale utilizatorilor fiind transmise in timp real catre ei. Pentru a ajuta o cat mai buna integrare a sistemului in spitale si a salva, eventual, vietile unor pacienti, compania Apple si-a trimis angajati pentru a instala si configura sistemele de monitorizare in spitale.

  Practic Apple a dezvoltat un sistem prin care doctorii pot sti oricand daca pacientii lor sunt in pericol sau nu, HealthKit putand face diferenta dintre viata si moarte pentru anumite persoane.