Pawn Storm – un nou malware periculos pentru platforma iOS

Pawn Storm

  Pawn Storm este un nou malware conceput pentru a ataca platforma iOS, el fiind capabil sa fure poze, contacte, mexaje text si multe alte informatii din terminalele noastre fara prea mult efort. Identificat de catre compania de securitate Trend Micro drept XAgent, malware-ul trebuie instalat manual de catre utilizatori in terminale pentru infectare, el functionand inclusiv pe terminalele fara jailbreak. Malware-ul foloseste sistemul Apple pentru instalarea de aplicatii folosind conturi de dezvoltator, astfel ca utilizatorul trebuie sa accepte in repetate randuri instalarea de profiluri pentru aplicatia cu malware, putand anula oricand procesul.

  Pawn Storm nu este la fel de periculos precum alte malware-uri lansate inaintea sa nu doar prin existenta procesului complex de instalare, ci si prin faptul ca in iOS 8 el este semi-inutil. Daca in iOS 7 el functioneaza singur si reporneste singur dupa o inchidere a terminalelor, in iOS 8 se pare ca lucrurile nu functioneaza chiar atat de simplu. In cele mai recente versiuni ale iOS este necesara redeschiderea aplicatiei cu malware de fiecare data dupa inchiderea terminalelor pentru ca datele sa poata fi furate, deci malware-ul nu este la fel de eficient.

  Din cauza acestor “obstacole”, cei de la Trend Micro sunt de parere ca Pawn Storm a fost creat inaintea lansarii iOS 7, deci daca aveti iOS 8 nu trebuie sa va faceti foarte multe griji in legatura cu el.

2 COMENTARII