Apple obliga posesorii de Mac-uri sa actualizeze Adobe flash din cauza unui malware periculos

Adobe Player actualizare fortata

  In cursul zilelor trecute compania Apple a decis ca este momentul sa blocheze o vulnerabilitate periculoasa a plugin-ului Adobe flash utilizat de catre posesorii de Mac-uri in OS X. Publicand o pagina dedicata actualizarii si trimitand email-uri posesorilor de Mac-uri, compania Apple le-a cerut acestora sa actualizeze plugin-ul Adobe flash, obligandu-i de fapt. Apple blocheaza orice versiune a flash mai veche de 16.0.0.305 prin afisarea mesajului din imaginea de mai sus, dezactivand plugin-ul pentru cei care ignora mesajul.

APPLE-SA-2015-02-05-1 OS X: Flash Player plug-in blocked. Due to security issues in older versions, Apple has updated the web plug-in blocking mechanism to disable all versions prior to Flash Player 16.0.0.305 and 13.0.0.269.

  Orice fel de continut flash pe care utilizatorii incearca sa il vizualizeze este blocat automat de catre compania Apple dupa afisarea mesajului de eroare, deci actualizarea este obligatorie. Avand in vedere ca Apple incearca sa isi protejeze utilizatorii impotriva hackerilor, actiunile de acest gen nu trebuie privite in mod negativ, mai ales ca aceasta nu este prim oara cand Apple foloseste aceasta strategie. Adobe flash este unul dintre cele mai vulnerabile plugin-uri la atacuri din partea hackerilor, iar cei de la Youtube au decis sa renunte complet la el din cauza numeroaselor probleme, asa ca in 1 sau 2 ani probabil vom scapa definitiv de el.