Apple a incasat aproape tot profitul generat de terminale mobile in Q4 2014, 79% pe intregul an

apple profit telefoane mobile

  Pentru ca luna trecuta am aflat datele producatorilor de telefoane mobile privind profitul inregistrat pentru vanzarile in Q4 2014, astazi vorbim despre portiunea totala din profit atribuita fiecaruia. Conform celor de la IDC, compania Apple a incasat singura 93% din intregul profit al producatorilor de telefoane mobile in Q4 2014, Samsung inregistrand inca 9%. Restul producatorilor de telefoane mobile au vandut in pierdere in ultimele trei luni ale anului trecut, dar acest lucru se intampla de cateva trimestre fiscale incoace, asa ca putina lume mai poate fi uimita de asa ceva.

  Daca ne uitam la intregul an 2014 lucrurile sunt si mai bune pentru compania Apple, ea inregistrand 79% din profitul total al producatorilor de telefoane mobile, Samsung inregistrand 25% si LG 1%. Acum daca va intrebati de ce valorile sunt calculate peste 100%, ei bine analistii americani atribuie pierderile unor castigatori in profitul altora si astfel ar trebui sa avem o imagine de ansamblu asupra evolutiei castigurilor. In aceasta idee, Microsoft a fost producatorul de telefoane mobile cu cea mai mare pierdere in 2014, mai exact 4% din total.

profit producatori telefoane mobile

 

  Per total, producatorii de telefoane mobile au inregistrat profit de 56 de miliarde de dolari in 2014 din vanzarea acestui tip de produse, 79% din aceasta suma ajungand in conturile companiei Apple, restul de 20% si 1% la cei de la Samsung si LG.

4 COMENTARII