iOS 9 – stabilitatea si performantele in prim-plan, iata ce alte surprize vor fi!

iOS 9 stabilitate performante

  iOS 9 va fi lansat in versiune beta in luna iunie de catre compania Apple, versiunea finala a sistemului de operare urmand a fi disponibila din luna septembrie, dupa trei luni de testare si verificate cu dezvoltatori si utilizatori. Daca v-ati intrebat ce va aduce nou iOS 9, ei bine astazi aflam o parte dintre detalii, compania Apple punand accentul pe rezolvarea problemelor de performanta si stabilitate ale sistemului de operare. Conform unor surse din interiorul Apple, inginerii companiei lucreaza pentru iOS 9 la rezolvarea unei vaste majoritati ale problemelor pe care iOS 8 le are, imbunatatirea performantelor fiind unul dintre punctele cheie ale actualizarii.

iOS 9 va fi mai stabil si mai rapid

  In loc sa implementeze functii noi majore, compania Apple va incerca prin iOS 9 sa isi repare greselile de functionalitate si performante din ultimii ani, astfel ca s-ar putea sa nu avem parte de upgrade-uri serioase pe partea de functionalitate sau aspect. Separat de acestea, compania Apple va reduce serios spatiul ocupat de iOS si actualizarile OTA, astfel ca utilizatorii nu vor mai fi obligati sa stearga date sau sa foloseasca un PC pentru actualizari. Practic, in baza acestor date aflam ca iOS 9 ar putea fi dedicat in principal fanilor companiei Apple care vor iDevice-uri ce functioneaza cat se poate de bine, chiar daca sunt vechi, deci entuziastii de functii noi ar putea fi profund dezamagiti.

  Am aflat acum cateva saptamani ca iOS 9 este testat pe iPhone 4S, iar aceste informatii intaresc convingerea ca acesti vechi terminal ar putea rula noua versiune a sistemului de operare pentru terminale. Pe partea de rezolvare a problemelor, exista atat de multe nemultumiri incat Apple ar trebui sa isi reconstruiasca iOS 9 de la zero pentru a rezolva totul, insa poate vom avea in sfarsit parte de un update lipsit de griji. Acestea fiind spuse, in urmatoarele saptamani si luni vom afla informatii noi despre iOS 9 si viitorul se anunta a fi extrem de interesant.

13 COMENTARII

  1. Ne tot plangem de systemul de operare si speram la ceva mai bun…dar in concluzie un iphone fara jailbreak nu iti face probleme chiar deloc…o sa apara ios 9 si tot nemultumiti vom fi pt ca o sa apara si jailbreak-ul si toti il vor face…dar nu ne gandim ca jailbreak-ul modifica structura de baza a ios-ului “virusand” baza sursei…si de acolo apar lagg-uri si diverse disfunctionalitati…daca gresesc va rog sa ma corectati.va salut cu respect

  2. Imbunatatirea performantelor pe iphonurile vechi va insemna si scaderea autonomiei bateriei, nu se poate separa una de alta.

  3. Asta astept de iOS 9 … sa mearga pe principiul Apple din anii 2000, adica sa functioneze fara blocaje sau suprasolitari ale sistemului, cine vrea panselute si origami sa isi ia un Android! 😉

  4. O sa mearga si pe iPhone 4S ca are acelasi procesor ca iPhone 6/6+ doar ca tactat putin mai jos si e pe 32 nu 64 (wow :O) deci fiti fara griji! iOS 9 este defapt iOS 8 care este defapt iOS 7 […] mai departe stiti si voi.

  5. Au inovat suficient, uni ar spune ca prea mult … acum se ocupa de stabilitate. Sa fim seriosi iOS a ramas in urma la toate capitolele.

  6. Folosesc JB încă de pe vremea iOS 6. Pe iPhone 5S și pe iPad Air 2 nu am niciun fel de lag, ambele fiind jailbroken. Dimpotrivă, JB mi-a permis să închid anumite servicii/daemons inutile (pentru mine) care în mod normal rulează în background și ocupă resurse (RAM, CPU, baterie), și anume: Assistive Touch, Chinese WLAN networks, Data Partition Wipe, Game Center, Log, dump and crash report, OTA update, PassBook. Mulțumită JB, am scăpat de ad-uri și alte tâmpenii atât din Safari, cât și din orice aplicație. Tot datorită JB am câștigat o mulțime de spațiu prin eliminarea fișierelor lingvistice de care nu am nevoie (Afrikaans, Albanian, Amharic, Arabic, Armenian…… etc… etc…), păstrând doar Engleza, Româna și Japoneza (pentru Emoji). Multțumită JB, atât butonul Home, cât și Sleep sunt mult mai rar folosite (thanks, Activator!), deci riscul ca acestea să se defecteze e mult mai mic. iKeywi mă ajută enorm când scriu text, SafeHousePro îmi dezactivează automat codul de sigurantă când sunt acasă, conectat pe Wi-Fi, Springtomize mă ajută să schimb o grămadă de setări ale UI pe care Apple le ține “sub cheie”. Astea ar fi doar CÂTEVA exemple. Iar pentru cei care veți sări cu gura că JB e bun doar pentru piratat aplicații, nici măcar nu mă complic să vă combat. Eu îmi cumpăr toate tweak-urile și aplicațiile de care am nevoie, înafara celor gratuite, obviously. Și uite-așa iDevice-urile mele nu se blochează și se mișcă fluid, culmea, chiar și jailbroken 😛