Samsung Galaxy S6 Edge ar putea fi mai sigur pentru utilizare decat iPhone 6, conform Samsung

Samsung Galaxy S6 Edge SAR

  Samsung Galaxy S6 Edge va fi prezentat pe 1 martie impreuna cu Samsung Galaxy S6, iar compania Samsung pare sa inceapa deja sa ofere detalii in legatura cu viitorul sau smartphone. Daca in Finlanda au fost confirmate codurile de model ale Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge, iata ca in Marea Britanie cei de la Samsung ofera detalii despre nivelul SAR al terminalului. Indicele SAR este cel care ne spune la cel nivel de radiatii sunt supuse capul sau corpul in timpul apelurilor telefonice, iar conform coreenilor Samsung Galaxy S6 Edge va fi mai sigur decat iPhone 6.

  Conform website-ului Samsung din Marea Britanie, Samsung Galaxy S6 Edge va avea un indice sar de 0.306W/Kg, cu aproape 1.3W/Kg mai mic decat cel oficial anuntat de catre Apple pentru iPhone 6. Diferenta este coloasa, iPhone 6 avand un indice SAR de 1.59W/Kg, deci teoretic vorbitul la telefon cu Samsung Galaxy S6 Edge ar trebui sa aiba un efect minim asupra capului nostru. Daca ne uitam la faptul ca Samsung Galaxy S5 are un indice SAR de aproape 1.2 W/Kg, ne putem gandi ca diferenta foarte mare intre indici ar putea avea la baza o greseala in prezentarea informatiilor.

  Avand in vedere ca terminalul inca nu a fost prezentat, nu putem decat sa ne intrebam daca Samsung a gasit o metoda de a face telefoanele mobile mai sigure pentru noi si daca acest lucru este adevarat, oare cat va dura pana cand Apple va actiona la fel?

12 COMENTARII

  1. E din cauza ecranului curbat. Acesta provoaca la randul lui “curbarea” radiatiilor care astfel ocolesc capul utilizatorului.
    Sau din cauza ca au folosit un nou tip de plastic.

  2. Interesant articolul, mai ales ca un studiu din state coreleaza clar valorile mari de radiatii emise de telefoanele mobile asupra creierului cu cateva tipuri de cancer. Daca va uitati la valorile sar ale tuturor telefoanelor apple, in comparatie cu cele samsung, o sa vedeti diferente colosale. E problema fiecaruia pana la urma daca vrea sa-si prajeasca creierasul sau nu, bineinteles cand ai si ce praji, ca vorba aia, unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Ca o alta paranteza, aceste valori sar ridicate ale iphone 6, au stat la baza deciziei de a nu achizitiona acest terminal, mai ales ca am avut experiente cu iphone 5 si 5s cand ma aflam in zone cu semnal slab, se incingea la greu( pt cei carora le ingheata urechile poate fi recomandat

  3. @mircea,nota 10,dar nu uita ca sigla apple (marul) este construit special ca atunci cand ridici caramida la ureche,face ca undele sa se curbeze in forma de mar,in acest fel capul cocalarului este protejat (desi asa cum spuneai fiind cocalar,nu intelege decat faptul ca sta cu “casuta de viermi” la ureche,si asta e COOL) :-)). ZAUAN asta o poti folosi de 1 Aprilie ! Si nu mai posta articole despre Samsung,ca iti pierzi verticalitatea de mar-l-uzer !
    P.S. Astept ca mar-l-uzerii cocalari sa sara la gatul meu,ca deh,ei nu “este” cocalari.doar le place cum suna marul cand e pe masa :-))

  4. Zaone, aștept sa inaugurezi si site-ul sDevice, in care sa ne prezinți ultimele noutăți despre mașinile de spălat coreene, update de soft la aspiratoarele Samsung și setările pentru încăperile dotate cu aparate de aer condiționat ale aceluiași producător.

  5. Deci prietenul marko a decretat (din putul gandirii): cine are iPhone e 100% cocalar, iar cine comenteaza e si cocalar si marluzer.
    Din aceeasi serie asteptam si dezvaluirile tale “nokia e pentru comunisti nostalgici, BB pentru paranoici si Samsung pentru crema cremei si elita elitei”.
    Alo, domnu’ ZaOne, ai mare grija dom’le ca iti pierzi verticalitatea! In loc de Samsung zi si matale Goldstar, Daewoo, ca noi intelegem unde bati :))

  6. Fratilor, io cred ca indiferent de marca de telefon pe care o ai, siguranta privind utilizarea lui uzuala ( vorbitul tinand tel la ureche o consider o utilizare normala) trebuie sa fie cat mai putin daunatoare. Nu esti cocalar nici daca ai iphone si nici nu esti un sarac daca ai samsung, io consider ca deja de la un nivel anume, tine doar de preferinte. A se retine un lucru foarte important, eu nu tin nici cu unii nici cu altii, eu mi-am exprimat punctual punctul de vedere vizavi de subiectul articolului, nu judec pe nimeni( ca fapt divers, sotiei mele ii place cum arata note edge, dar cu siguranta nu stie tot ce poate face telefonul, pentru ea e imp designul, nu performanta si nici nu o sa o condamn pt ce ii place). Cam la fel e si aici, noi masuram sutimile de secunda la procesoare sau mai stiu io ce performante, fiecare e liber sa-si ia ce isi doreste, nu uitati, concurenta naste progres, iar asta ne avantajeaza pe noi, utilizatorii. O zi buna!