Prima Pagina iPad Un pilot si sotia sa piloteaza si aterizeaza un avion folosind doar...

Un pilot si sotia sa piloteaza si aterizeaza un avion folosind doar tablete iPad!

3

piloti ipad

  De aproape doi ani de zile tabletele iPad sunt folosite de catre unii piloti in zbouri comerciale, militare sau de agrement, iar o poveste din SUA demonstreaza cat de importante sunt produsele Apple in anumite situatii. In apropierea Rapid City, SUA, un pilot si sotia sa s-au folosit de tabletele iPad pe care le aveau in avion pentru a pilota si ateriza dupa ce instrumentele electrice ale aparatului de zbor au incetat sa functioneze. Avionul cu un singur motor a ramas doar cu un altimetru si un vitezometru dupa ce instalatia electrica a incetat sa functioneze, astfel ca pilotul si sotia sa au folosit tabletele iPad pentru geolocalizare in zbor pe o distanta de 128 KM.

A pilot and his wife used their iPads to fly about 80 miles in the dark and land safely without landing gear at the Rapid City Regional Airport after the electrical systems failed, compromising their single-engine plane. After their electrical systems went out, the husband and wife used their iPads to navigate to the regional airport, White said. The only instruments they had available were airspeed and altitude indicators.

  Avand in vedere ca trenul de aterizare a incetat sa functioneze impreuna cu toate echipamentele eletrice, pilotul a fost nevoit sa aterizeze avionul fara el, cei doi ajungand in siguranta pe pamant dupa intreaga “aventura”. Cele doua tablete iPad l-au ajutat pe pilot sa se localizeze in aer pentru a ajunge in siguranta la aeroport si a ateriza avionul pe o pista nefolosita, asta deoarece ei nu au avut vreo metoda de a contacta turnul de control pentru a ii alerta. Aceasta este una dintre putinele ocazii in care tabletele iPad pot fi folosite in aer pentru a salva vieti, ele fiind in general utilizate pentru a inlocui hartile si manualele de zbor.