Android Wear – doar 720.000 de smartwatch-uri vandute in 2014

Android Wear smartwatch

  Android Wear este versiunea pentru smartwatch-uri a sistemului de operare Android dezvoltat de catre compania Google, el fiind folosit intr-o multitudine de ceasuri inteligente lansate in cursul anului 2014. In ciuda faptului ca Android Wear a avut suportul unui numar mare de producatori importanti de terminale mobile, doar 720.000 de smartwatch-uri cu acest sistem de operare au fost vandute in 2014. In anul 2014 4.6 milioane de smartwatch-uri au fost vandute in lumea intreaga, iar Android Wear a reprezentat doar aproape o septime din vanzarile totale estimate de catre cei de la Canalys.

  Analistii americani estimeaza ca Apple Watch va inregistra 26.3 milioane de vanzari in cursul anului 2015, o cifra enorma daca ne uitam la vanzarile totale de smartwatch-uri din cursul anului 2014. Practic vanzarile de Apple Watch-uri ar urma sa fie de peste 6 ori mai mari decat vanzarile totale de smartwatch-uri din cursul anului trecut, diferenta fiind enorma. Daca ne rezumam totusi doar la vanzarile de smartwatch-uri care ruleaza Android Wear, atunci vom vorbi despre o noua piata in care compania Apple va domina, dar acest lucru probabil nu va mira.

  Desi producatori precum Samsung, LG sau Sony au sustinut platforma Android Wear, din pacate functionalitatea limitata si numarul redus de aplicatii au tinut utilizatorii departe. Lucrurile nu sunt cu mult diferite cand vine vorba despre platforma Tizen OS pe care a folosit-o Samsung pentru propriile terminale, sau Web OS-ul celor de la LG, astfel ca producatorii de terminale Android par sa nu fi invatat nimic din lectiile predate pana acum de Apple.