Prima Pagina smartwatch Android Wear – doar 720.000 de smartwatch-uri vandute in 2014

Android Wear – doar 720.000 de smartwatch-uri vandute in 2014

Android Wear smartwatch

  Android Wear este versiunea pentru smartwatch-uri a sistemului de operare Android dezvoltat de catre compania Google, el fiind folosit intr-o multitudine de ceasuri inteligente lansate in cursul anului 2014. In ciuda faptului ca Android Wear a avut suportul unui numar mare de producatori importanti de terminale mobile, doar 720.000 de smartwatch-uri cu acest sistem de operare au fost vandute in 2014. In anul 2014 4.6 milioane de smartwatch-uri au fost vandute in lumea intreaga, iar Android Wear a reprezentat doar aproape o septime din vanzarile totale estimate de catre cei de la Canalys.

  Analistii americani estimeaza ca Apple Watch va inregistra 26.3 milioane de vanzari in cursul anului 2015, o cifra enorma daca ne uitam la vanzarile totale de smartwatch-uri din cursul anului 2014. Practic vanzarile de Apple Watch-uri ar urma sa fie de peste 6 ori mai mari decat vanzarile totale de smartwatch-uri din cursul anului trecut, diferenta fiind enorma. Daca ne rezumam totusi doar la vanzarile de smartwatch-uri care ruleaza Android Wear, atunci vom vorbi despre o noua piata in care compania Apple va domina, dar acest lucru probabil nu va mira.

  Desi producatori precum Samsung, LG sau Sony au sustinut platforma Android Wear, din pacate functionalitatea limitata si numarul redus de aplicatii au tinut utilizatorii departe. Lucrurile nu sunt cu mult diferite cand vine vorba despre platforma Tizen OS pe care a folosit-o Samsung pentru propriile terminale, sau Web OS-ul celor de la LG, astfel ca producatorii de terminale Android par sa nu fi invatat nimic din lectiile predate pana acum de Apple.

 • Apple4Ever

  Banuiesc ca cifrele astea contin si petardele, nu? Adica 80%

 • V.P

  Pana apare Apple Watch am cumparat si testez Moto 360 ( singurul Android Premium ce merita cumparat )
  Tare sunt curios sa vad vanzarile pe 2015 in situatia in care acest Moto 360 e vandut extrem de bine .
  In rest e doar propaganda fabricata in Departamentele Apple si distribuita “moca” .

  Eu posesor de Watch spun din start ca acest Apple Watch o sa fie un mare rahat in situatia in care nu e waterproof iar durata de utilizare o sa fie de 5 ore precum in cazul Moto 360 .
  Aplicatii si jocuri ce sa faci cu ele ca intr-o ora ai ramas fara baterie .

 • Srb

  Cum vrei sa fie waterproof in 2015 cand este un ceas digital si nu mecanic? Este water resist
  Da bateria probabil o sa fie singura problema majora pentru prima generatie de smartwatch.
  Moto 360 este opusul metodologiei de constructie a unui ceas, cu cureaua venin prin spatele blocului ceas, iar display rotund mai putin partea de jos.

 • Costin

  eu zic ca un ceas e doar un ceas,daca vrei sa faci poze sau sa te joci sau cine mai stie ce iti scoti telefonul din buzunar pentru ca de asta are display :))) in caz contrar ar trebui sa le faca fara display si eventual sa il lasi acasa :))

 • V.P

  Corect ce spui au renuntat la waterproof = impermeabil de foarte mult timp iar acum avem water resist = rezistent la apa doar ca termenul e pastrat in continuare .
  Nu exista diferente tehnice intre cei doi termeni .

 • Liviu

  Pana apare apple watch si se dovedeste a fi ok folosesc pebble steel cu succes.
  Notificari ptr Ios si Android,bateria tine 5-7 zile si poti intra in apa cu el fara nicio problema( 5 atm rezistent). Deja telefonul meu nu mai suna niciodata,am si uitat cum este sa faca zgomot.
  Plus ca sunt motociclist si este f usor sa vad notificarile direct pe ecran 😉