27 de milioane de Apple Watch-uri ar putea fi vandute in 2015

Apple Watch vanzari 2015

  Apple Watch se anunta a fi cel mai interesant smartwatch ce urmeaza sa ajunga pe piata la inceputul acestui an, iar analistii americani au asteptari foarte mari de la el. Conform unui recent studiu publicat de catre o agentie de analiza financiara din SUA, compania Apple ar putea vinde nu mai putin de 26.3 milioane de Apple Watch-uri in 2015. Agentia de analiza sustine ca pana la sfarsitul lunii martie vor exista aproape 400 de milioane de potentiali clienti ai Apple Watch, adica posesori de terminale iPhone 5 sau mai noi.

  In baza acestei estimari, analistii americani sustin ca peste 5% din numarul total de potentiali clienti va cumpara efectiv un Apple Watch, iar ed aici a rezultat cifra de 26.3 milioane. Analistii considera ca versiunea sport a Apple Watch, cea mai ieftina, va reprezenta majoritatea vanzarilor si ca Apple va avea o marja de profit de 39%. Practic Apple ar putea sa incaseze aproape 9 miliarde de dolari din vanzarile Apple Watch-urilor si aproape 4 miliarde ar putea fi profitul care ii va ramane in aceasta aventura.

  Ca sa fiu sincer, cifra de 26.3 milioane de unitati ale Apple Watch vandute in 2015 este una conservatoare, iar asta pentru ca dispozitivul este extrem de interesant pentru foarte multa lume. Daca ne uitam la faptul ca doar 720.000 de smartwatch-uri cu Android Wear au fost vandute in 2014, observam ca Apple are din nou sansa de a umili Android si exista toate sanse sa o faca.

3 COMENTARII