Apple va investi 850 de milioane de dolari intr-o ferma solara

Apple ferma solara

  In cadrul conferintei de aseara organizata de Goldman Sachs, in care Tim Cook a vorbit despre modul in care Apple Watch ne va schimba vietile, CEO-ul Apple a anuntat un proiect prin care Apple va investi 850 de milioane de dolari intr-o ferma solara. Proiectul va fi desfasurat in Monterey, California, si este descris de catre Tim Cook drept cel mai ambitios proiect energetic desfasurat vreodata de catre compania Apple. Pentru a va face o idee in legatura cu importanta sa, Apple sustine ca energia electrica produsa de aceasta ferma solara va acoperi nevoia de electricitate a tuturor cladirilor Apple din California, incluzand 55 de magazine, Apple Campus 2 si cel putin un centru de date.

We know at Apple that climate change is real… our view is the time for talk is past and the time for action is now… we’re now running all of our data centres… off renewable energy.. Just today we’re announcing our biggest, boldest and most ambitious project ever…building a solar farm in Monterey County…

  Noua ferma solara va fi construita pe o suprafata totala de 5.2 KM² In Montery, iar Apple va lucra in parteneriat cu compania First Solar pentru a putea finaliza proiectul in urmatorii ani. Conform comunicatului de presa publicat de catre partenerul Apple, compania din Cupertino va investi 848 de milioane de dolari si va primi 130 MW de energie electrica din totalul produs, contractul avand o perioada de desfasurare de 25 de ani. Conform celor de la First Solar, acesta este cel mai mare contract din industrie pentru furnizarea de energie regenerabila pentru un client comercial, deci vorbim despre o noua premiera pentru compania Apple.

  Pentru ca vorbim despre o constructie masiva, proiectul ar trebui finalizat pana la sfarsitul anului 2016, deci Apple Campus 2 ar trebui sa beneficieze chiar de la deschidere de energia oferita de catre aceasta ferma solara. Apple are deja alte ferme solare in SUA, insa ele reprezinta aproximativ 10% din ceea ce poate produce aceasta din Monterey, ea putand genera energie care sa sustina fara probmele 60.000 de case.