Samsung intentioneaza sa isi creeze un ecosistem de producatori de accesorii similar celui al Apple

Samsung accesorii

  Apple a initiat cu multi ani in urma un program numit Made for iPhone, sau MFi, el fiind urmat de un altul numit Made for iPad, prin acesta certificand anumiti producatori de accesorii si vanzandu-le produsele in propriile magazine. Acest program ii ajuta pe producatorii de accesorii sa fie prezenti in Apple Store-uri, generand in acelasi timp vanzari pe masura pentru ele in lumea intreaga. Pentru ca acest ecosistem a avut un succes atat de mare, compania Samsung s-a gandit ca nu ar strica sa isi construiasca unul propriu, iar incepand cu Samsung Galaxy S6 va incepe sa o faca.

Samsung Electronics is attempting to build a new ecosystem of mobile phone accessories through its “Galaxy S6” phone. It wants to increase the number of partner companies and maximize profits by strengthening its authentication system and developing the market of authentic products, like Apple.

  Conform unei publicatii din Coreea de Sud, compania Samsung va implementa in Samsung Galaxy S6 chip-uri de autentificare care, teoretic, vor permite numai anumitor accesorii sa interactioneze cu terminalul. Chip-urile dezvoltate de catre compania Samsung pentru Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge va permite controlarea produselor si interactiunea cu ele, inclusiv prin NFC. Exact precum in cazul accesoriilor Apple, doar produsele care vor avea aceste chip-uri vor putea interactiona cu terminalele Samsung si le vor putea controla.

  Prin implementarea acestor chip-uri Samsung intentioneaza sa si diferentieze accesoriile originale de cele contrafacute, iar daca ea va avea succe sau nu, ramane de vazut.