Prima Pagina Apple Fostul sef al echipei de R&D al Mercedes-Benz si alti experti auto...

Fostul sef al echipei de R&D al Mercedes-Benz si alti experti auto sunt angajati Apple

Apple iCar masina

  Zilele acestea v-am spus ca Apple este extrem de serioasa in ceea ce priveste dezvoltarea unei masini, unul dintre visele lui Steve Jobs fiind de a aduce pe piata un asemenea produs, el fiind un fan al Mercedes-Benz-urilor. Pentru ca totul sa fie in ton cu preferintele lui Steve Jobs, compania Apple l-a angajat recent pe fostul sef al echipei de cercetare si dezvoltare din cadrul Mercedes-Benz SUA, Johann Jungwirth. In cadrul Apple Johann Jungwirth are rolul de director al echipei care dezvolta sistemul de operare OS X pentru Mac-uri, iar el ar urma sa lucreze intr-un nou laborator secret al celor de la Apple.

The Apple research lab was set up late last year, not long after Apple unveiled its forthcoming smart watch and latest iPhones, which suggests that any resulting product may still be years away from release. Apple often investigates a wide range of new product areas, some of which never get released.

  Separat de fostul sef al echipei de R&D de la Mercedes-Benz SUA, compania Apple a angajat si alti experti in dezvoltarea de automobile, ei lucrand impreuna cu angajati care dezvoltau pana recent iPhone-urile celor din Cupertino. Johann Jungwirth a fost angajat de Apple in luna septembrie a anului trecut dupa 5 ani petrecuri in cadrul echipei de cercetare si dezvoltare a Mercedes-Benz, el fiind o “piesa” importanta pentru viitoarele planuri Apple. In momentul de fata compania Apple are un singur produs dedicat masinilor, el fiind numit CarPlay si permitandu-le posesorilor de iPhone-uri sa controleze sistemul de entertainment al masinilor care au CarPlay integrat.

  Acum avand angajarea acestor experti in automobile, am putea specula ca Apple ar putea fi interesata intr-adevar de dezvoltarea unei masini si nu doar de perfectionarea sistemului CarPlay. Angajarea unui om atat de important din cadrul Mercedes-Benz SUA este un semn ca Apple este serioasa in ceea ce priveste cel putin dezvoltarea de produse care se integreaza in masini, daca nu chiar o masina in toata regula.

 • Sheggy48

  Si cat o sa coate chestia aia pe care nu o pot numi masina

 • Sheggy48

  Cu scuzele de rigoare, eu am mare stima fata de producatorul german de automobile de lux, dar nu credeam ca vor colabora cu Apple niciodată. Masina aia poate peste 100 de ani, mai devreme nu cred, dupa părerea mea au făcut o mișcate greșita :((

 • EuGeorge

  Nu e o miscare gresita, este chiar una ft buna. Mai toti producatorii auto au inceput sa scoata modele electrice. Este ft clar ca in următorii 10-15 ani industrie auto se va schimba, iar masinile pe care le stim astazi vor fi inlocuite de cele electrice, asa ca va incepe o noua lupta intre producători pt a vinde cat mai mult. O companie precum Apple are bugetul necesar sa intre pe o astfel de piata, au o strategie de marketing ft buna, iar scoaterea unui model de masina i-ar aduce in lupta pe piata auto a masinilor electrice chiar de la inceput.

 • Sheggy48

  Poate ca ai dreptate, nu știu ce sa spun

 • ddd

  Si bmw o sa scoata un smartphone bazat pe z4:))