Iata din ce cauza ar putea refuza iOS-ul sa incarce un iPhone sau iPad

cablu neacceptat

  Incepand cu iOS 7 compania Apple a restrictionat posibilitatea de a utiliza accesorii terte pentru incarcarea iPhone sau iPad, afisand in sistemul de operare notificarea This Cable is Not Certified and May Not Work Reliably. In mod normal ea este afisata doar cand folositi un incarcator sau cablu contrafacut pentru a conecta un iDevice la un calculator sau incarcator, dar din pacate ea pate aparea si la accesoriile originale. Acum daca va intrebati de ce ar putea aparea ea la un accesoriu original, exista cateva motive simple care de indata ce sunt inlaturate permite incarcarea rapida.

  Primul motiv are la baza folosirea unui accesoriu ce nu a fost certificat pentru utilizare de catre compania Apple, iar in aceasta situatie, singura metoda de a rezolva problema este cumpararea unui accesoriu original. Compania Apple ofera posibilitatea de a cumpara un incarcator original pentru iPhone si iPad cu doar 10€ daca il lasati in magazin pe cel contrafacut, dar veti avea nevoie si un cablu Lightning nou pentru a face sincronizari sau incarcare fara probleme.

  Cel de-al doilea motiv ar putea avea legatura cu starea accesoriului vostru, mai exact acesta ar putea fi lovit sau chiar partial distrus, deci nu este detectat in mod corect de catre iDevice-ul vostru. In aceasta idee recomandarea facuta mai sus ramane valabila fara discutie, insa daca nu aveti un magazin Apple sau reprezentant prin preajma, este indicat sa cumparati un accesoriu tert, preferabil de la o companie certificata de catre compania Apple.

  In final ramane posibilitatea ca portul de incarcare al terminalului vostru sa contina mizerie care sa impiedice efectuarea de contact total intre cablu si portul de incarcare, In aceasta situatie, o curatare eficienta a portului de incarcare este singura solutie de a rezolva problema voastra, inlocuirea unui accesoriu nefiind neaparat necesara.

  Din punctul meu de vedere, folosirea de accesorii contrafacute este extrem de periculoasa si va poate aduce chiar moartea in timpul incarcarii la o priza.

15 COMENTARII

  1. De obicei la mine se intampla sa am chiar in capatul portului scame de la buzunare,prin introducerea repetata a cablului se formeaza un ,,perete” care impiedica mufa sa intre pana in capatul portului rezultand problema mentionata in articol.

  2. Nu il poti schimba cu unul eu la vox in mall timisoara. Am incercat eu asta si nu s-a putut. Totusi, am numai cuvinte de lauda pt vox-ul respectiv-am avut cateva situatii cu ei si toate le-au rezervat cu brio. Te sfatuiesc sa vinzi incarcatorul sua pe un site gen olx-eu asta am facut.

  3. Asa mi sa întâmplat si mie o data . Era plin de praf si scame in portul de încărcat al telefonului si nu mai intra bine mufa de încărcător , m-am chinuit asa vro 1 luna .. Pentru ca nu mai încarcă telefonul doar in anumite poziții si mai primeam si mesajul acela cum ca nu este original încărcătorul. Am crezut ca, sa stricat portul telefonului.. Si intrun final m-am uitat si am încercat sa il curat .. M-am minunat cate scame am putut scoate din portul de încărcat plus cel pentru casti.. Nici căștile in ultima vreme nu mai făceau contact bine.. Sfat de urmat : din cand in cand mai curatati telefoanele 🙂

  4. Folositi o scobitoare sau ceva de plastic.Nu metalic ca faci scurt pe acei pini si este posibil dupa curatare sa numai incarce deloc.Dupa ce s-au scos scamele si prful , cu putina vata pe alt scobitoare si un pic de parfum sau alcool , curata pinii din interior.
    Bafta

  5. Parfumul poate lăsa reziduuri care să afecteze pinii metalici. O periuță de dinți – ATENȚIE! nefolosită! – rezolvă problema rapid și fără bătăi de cap. Eu am una cumpărată special în scopul curățării portului Lightning la iDevice-urile mele 🙂

  6. Compresorul trimite un jet de aer periculos de puternic pentru componentele interne ale telefonului. Nu ți-aș recomanda să încerci. Cunosc pe cineva care și-a distrus un iPod în felul ăsta. Mai bine citește comment-ul meu la nr. 13 😉