Iata din ce cauza ar putea refuza iOS-ul sa incarce un iPhone sau iPad

cablu neacceptat

  Incepand cu iOS 7 compania Apple a restrictionat posibilitatea de a utiliza accesorii terte pentru incarcarea iPhone sau iPad, afisand in sistemul de operare notificarea This Cable is Not Certified and May Not Work Reliably. In mod normal ea este afisata doar cand folositi un incarcator sau cablu contrafacut pentru a conecta un iDevice la un calculator sau incarcator, dar din pacate ea pate aparea si la accesoriile originale. Acum daca va intrebati de ce ar putea aparea ea la un accesoriu original, exista cateva motive simple care de indata ce sunt inlaturate permite incarcarea rapida.

  Primul motiv are la baza folosirea unui accesoriu ce nu a fost certificat pentru utilizare de catre compania Apple, iar in aceasta situatie, singura metoda de a rezolva problema este cumpararea unui accesoriu original. Compania Apple ofera posibilitatea de a cumpara un incarcator original pentru iPhone si iPad cu doar 10€ daca il lasati in magazin pe cel contrafacut, dar veti avea nevoie si un cablu Lightning nou pentru a face sincronizari sau incarcare fara probleme.

  Cel de-al doilea motiv ar putea avea legatura cu starea accesoriului vostru, mai exact acesta ar putea fi lovit sau chiar partial distrus, deci nu este detectat in mod corect de catre iDevice-ul vostru. In aceasta idee recomandarea facuta mai sus ramane valabila fara discutie, insa daca nu aveti un magazin Apple sau reprezentant prin preajma, este indicat sa cumparati un accesoriu tert, preferabil de la o companie certificata de catre compania Apple.

  In final ramane posibilitatea ca portul de incarcare al terminalului vostru sa contina mizerie care sa impiedice efectuarea de contact total intre cablu si portul de incarcare, In aceasta situatie, o curatare eficienta a portului de incarcare este singura solutie de a rezolva problema voastra, inlocuirea unui accesoriu nefiind neaparat necesara.

  Din punctul meu de vedere, folosirea de accesorii contrafacute este extrem de periculoasa si va poate aduce chiar moartea in timpul incarcarii la o priza.