Masina Apple se va conduce singura

masina Apple

  Dimineata am aflat din surse extrem de credibile ca Apple dezvolta o masina intr-un laborator secret din Cupertino, cateva sute de angajati fiind implicati in proiect, unii fiind experti in dezvoltarea de automobile. Tim Cook a aprobat proiectul acum aproximativ un an de zile si vorbim despre o masina electrica, care conform unor surse noi ar avea integrat si un software care i-ar permite sa fie autonoma, adica sa se conduca singura. Apple discuta deja cu diversi producatori de piese pentru masini in ideea de a afla costurile ce sunt necesare pentru a fabrica o masina, ea neavand vreun contact cu traditionalii producatori de masini de pe glob.

Technology giant Apple AAPL.O is learning how to make a self-driving electric car and is talking to experts at carmakers and automotive suppliers, an automotive source familiar with the talks said on Saturday. In addition to building a car, there is money to be made from the software operating system for a self-driving vehicle, as well as the services associated with autonomous driving, such as high-definition mapping, car-sharing and electric car recharging services, the auto industry source said.

Apple dezvolta o masina electrica autonoma

  Separat de masina electrica in sine, compania Apple dezvolta si un software care i-ar permite sa se conduca singura, sau sa comunice cu alte masini din jurul sau pentru a evita coliziuni. Separat Apple dezvolta servicii de cartografiere de inalta definitie, dar si un sistem de incarcare rapida a masinii electrice, totul facand parte din grandiosul proiect care ar putea aduce companiei Apple mai multi bani decat iPhone-urile. Practic Apple incearca sa construiasca un produs si un ecosistem in jurul sau, software-ul pentru controlarea masinii si serviciile adiacente fiind la fel de importante ca masina in sine.

  Daca privim acum la modul in care a gandit Apple iPhone-urile si iOS-ul, am putea spune ca este vorba despre un software proprietar extrem de bine gandit care va controla masinile mai bine decat oricare altul, dar care nu va fi disponibil pentru alti producatori. Informatiile sunt deocamdata disponibile cu titlul de zvon si nimeni nu are informatii 100% sigure in legatura cu planurile Apple, separat de faptul ca o masina electrica se afla in dezvoltare.

  Voi ce credeti, poate dezvolta Apple o masina autonoma ?