Tehnologia Lightning a fost sparta de hackeri, jailbreak-ul va fi mai simplu (Video)

  Apple a lansat tehnologia Lightning cu aproape trei ani de zile in urma, oferindu-le posesorilor de iDevice-uri o noua metode a conecta accesorii si de a face incarcarea propriilor terminale. Desi a fost necesara o perioada lunga de timp pentru exploarea standardului Lightning, hackerii au reusit sa il sparga, iar in clipul video de mai sus aveti demonstrat totul. Toate detaliile legate de exploatarea standard-ului Lightning sunt disponibile public pentru toti cei interesati sa exploateze tehnologia, astfel ca Apple are serioase modificari de facut pentru a-l mentine securizat.

  Acum daca va intrebati ce efect are acest lucru pentru toti cei care fac jailbreak, ei bine hackerii vor putea analiza in detaliu kernel-ul folosit de catre chip-urile Lightning si modul in care comunica iDevice-urile cu el. Principala realizare multumita acestui hack sta in faptul ca acum hackerii vor putea descoperi mult mai usor eventuale vulnerabilitati ale bootrom-urilor iDevice-urilor, acestea oferind posibilitatea de a face jailbreak permanent, chiar si tethered. Hackerii au acum posibilitatea de a analiza in detaliu bugurile eventuale existente in kernel si a descoperi mai usor orice alte eventuale vulnerabilitati ale sistemului de operare, totul facand mai usoara dezvoltarea solutiilor de jailbreak.

Lightning exploatat

  Daca actualele solutii de jailbreak se bazeaza doar pe buguri software, descoperirea unui exploit pentru bootrom ne va permite sa facem jailbreak oricand pentru terminalele care contin vulnerabilitatea, indiferent ce iOS vor avea. Separat, producatorii de accesorii vor putea dezvolta noi produse care comunica mult mai bine cu iOS-ul si ofera o fnunctionalitate mai buna, totul multumita acestui hack. Desigur ca de acum si pana cand vom avea noi solutii de jailbreak, sau eventuale exploit-uri de bootrom, va trece o buna perioada de timp, dar exista baza pentru exploatare mai simpla a iDevice-urilor in viitor.

5 COMENTARII

  1. Daca ai intelege macar 5% din ce este acolo sau ai putea construi 0.5% nu ai mai spune ca este apa de ploaie. Romanul este bun la fotbal si la orice nu ?

  2. Asa, si ce legatura are piratarea aplicatiilor cu spargerea cablului Lightning? Jailbreak-ul nu mai inseamna piratare, poti face asta si fara jailbreak, deci… ?