Apple Watch – preturile fiecarui model si incasarile Apple

42

Apple Watch format

  Ieri am aflat primele detalii despre pretul Apple Watch in momentul lansarii, compania Apple pregatindu-se sa le ofere utilizatorilor nu mai putin de 5 – 6 milioane de unitati in stocul initial. Dintre aceste unitati, aproximativ 1 milion ar urma sa fie Apple Watch Edition, adica versiunea din aur, 3 milioane ar urma sa fie versiunea Sport, cea mai ieftina si restul de 2 milioane ar urma sa fie versiunea din otel inoxidabil. Stim ca Apple Watch Sport va costa 350$ in momentul lansarii pe piata, iar facand un simplu calcul, Apple ar putea incasa putin peste 1 miliard de dolari din vanzarile initiale.

  Pentru Apple Watch din otel inoxidabil aflam acum ca pretul ar urma sa fie de aproximativ 1000$ in momentul vanzarii, iar in baza cifrelor privind stocul initial Apple ar putea incasa 2 miliarde de dolari. Acum daca trecem la Apple Watch Edition si daca presupunem ca zvonurile privind pretul de minim 4000$ sunt adevarate, atunci Apple ar putea incasa 4 miliarde de dolari din vanzarea stocului initial. Pretul presupus este totusi mai mic decat altele estimate de catre analisti, unii sustinand ca acest model ar putea costa pana la 10.000$, iar in aceasta situatie incasarile Apple s-ar putea ridica la 10 miliarde de dolari.

Apple Watch – preturile fiecarui model si estimarile de vanzari

  Daca adunam toate sumele estimate pentru incasarile fiecarui model, aflam ca Apple Watch Edition ar urma sa genereze cei mai multi bani pentru Apple prin vanzarea unui numar mult mai mic de unitati. Apple ar urma sa produca toate Apple Watch-urile din aur in China, o miscare surprinzatoare avand in vedere ca niciun producator important de ceasuri de lux nu isi asambleaza vreun model in aceasta tara. Pentru Apple lucrurile sunt mai complicate deoarece are nevoie de un numar foarte mare de unitati pentru lansare si doar in China poate gasi companii cu suficiente resurse pentru a-i indeplini cerintele.

  Acestea fiind spuse, Apple Watch urmeaza sa fie foarte scump in versiunea din aur, iar Apple va castiga sume enorme de bani de pe urma tuturor modelelor. Daca ne uitam la faptul ca doar 720.000 de smartwatch-uri cu Android Wear au fost vandute in intregul an 2014, iar Apple a comandat 6 milioane de Apple Watch-uri numai pentru trimestrul fiscal initial de vanzari, observam ca in Cupertino exista multa incredere in acest produs.