Apple Watch – preturile fiecarui model si incasarile Apple

Apple Watch format

  Ieri am aflat primele detalii despre pretul Apple Watch in momentul lansarii, compania Apple pregatindu-se sa le ofere utilizatorilor nu mai putin de 5 – 6 milioane de unitati in stocul initial. Dintre aceste unitati, aproximativ 1 milion ar urma sa fie Apple Watch Edition, adica versiunea din aur, 3 milioane ar urma sa fie versiunea Sport, cea mai ieftina si restul de 2 milioane ar urma sa fie versiunea din otel inoxidabil. Stim ca Apple Watch Sport va costa 350$ in momentul lansarii pe piata, iar facand un simplu calcul, Apple ar putea incasa putin peste 1 miliard de dolari din vanzarile initiale.

  Pentru Apple Watch din otel inoxidabil aflam acum ca pretul ar urma sa fie de aproximativ 1000$ in momentul vanzarii, iar in baza cifrelor privind stocul initial Apple ar putea incasa 2 miliarde de dolari. Acum daca trecem la Apple Watch Edition si daca presupunem ca zvonurile privind pretul de minim 4000$ sunt adevarate, atunci Apple ar putea incasa 4 miliarde de dolari din vanzarea stocului initial. Pretul presupus este totusi mai mic decat altele estimate de catre analisti, unii sustinand ca acest model ar putea costa pana la 10.000$, iar in aceasta situatie incasarile Apple s-ar putea ridica la 10 miliarde de dolari.

Apple Watch – preturile fiecarui model si estimarile de vanzari

  Daca adunam toate sumele estimate pentru incasarile fiecarui model, aflam ca Apple Watch Edition ar urma sa genereze cei mai multi bani pentru Apple prin vanzarea unui numar mult mai mic de unitati. Apple ar urma sa produca toate Apple Watch-urile din aur in China, o miscare surprinzatoare avand in vedere ca niciun producator important de ceasuri de lux nu isi asambleaza vreun model in aceasta tara. Pentru Apple lucrurile sunt mai complicate deoarece are nevoie de un numar foarte mare de unitati pentru lansare si doar in China poate gasi companii cu suficiente resurse pentru a-i indeplini cerintele.

  Acestea fiind spuse, Apple Watch urmeaza sa fie foarte scump in versiunea din aur, iar Apple va castiga sume enorme de bani de pe urma tuturor modelelor. Daca ne uitam la faptul ca doar 720.000 de smartwatch-uri cu Android Wear au fost vandute in intregul an 2014, iar Apple a comandat 6 milioane de Apple Watch-uri numai pentru trimestrul fiscal initial de vanzari, observam ca in Cupertino exista multa incredere in acest produs.

42 COMENTARII

  1. 1000$ pt ce? Ceasul ala in 3 ani ii scade pretul de 5 ori, ce anume il face sa coste 1000$? E costul de productie 900$? sau ce ofera de banii aia?

  2. Este un ceas care il poti purta si 10 ani…La ceasuri nu o sa fie acest mars atat de mare care o au restul produselor la categoria hardware

  3. Sa zicem la mobile odata pe an hardware devine deobicei dublu la performante sau asa ne-a invatat Apple in ultimul deceniu aproape. NU cred sau NU vad de ce ar face asta pt ceas care anual sunt sigur ca inloc de hardware or sa faca cumva Baterie din ce in ce mai buna

  4. Este un amarat de Gadget cu o durata de utilizare extrem de redusa .
    Anul viitor Apple prezinta Apple Watch “S” cu Touch ID , senzor presiune arteriala , water resist , imbunatatire durata utilizare etc ,,
    Are Apple grija sa cumperi si urmatorul model , doua update-uri si a rezolvat Apple treaba .
    Bine ca nu e scump

  5. Pana si pt varianta de aur,4000$ pt ce? in 5 ani il vinzi la amanet pt 5 gramde aur cat are in el.
    Exista pe piata ceasuri de la 15 lei pana la 500.000$ poate si mai scumpe,dar diferenta intre ele e uriasa. Un ceas pe care dai 1000$ sa zicem,iti va arata ora exact si peste 15 ani si peste 20 de ani,iar valoarea lui nu o sa scada foarte mult,in schimb acest cica smartwatch la 1000$ peste 3-4 ani o sa aibe un Ios pe care nu o sa poata sa-l mai duca,nu vor mai fii aplicatile compatibile cu el si pe scurt,te poti p*sa pe el,pt ca e degeaba.
    Pretul la acest ceas este cea mai mare aberatie posibila, si dc diferenta asta uriasa de la 350$ la 1000$? e facut din otel inoxidabil,asa si? si un breloc e facut tot din otel inoxidabil si un ceas la 100 de lei Q&Q tot din otel inoxidabil este facut,deci care este motivul si diferenta asta uriasa de 3 ori pretul lui ala?
    Daca acest ceas chiar o sa aibe un pret de 1000$ si o sa se vanda cum zic ei,inseamna ca lumea chiar e dusa rau de tot si ar cumpara si un c***t daca ar avea logo-ul Apple pe el.

  6. Pierdeti esenta, Apple Watch Edition nu este pentru mine sau pentru voi, este pentru oamenii bogati, carora le plac gadget-urile si care nu se uita la 4000$ asa cum ne uitam noi.

  7. scumpe rau … acu 4 ani un 4s de 64 gb era 1000 euro. azi e 400. ceasul o sa pice ca preț mult mai rpd caci updaturile (wather rezist etc…) vor fi esentiale

  8. :)) 1000 euro. Trebuie sa fi super retardat sa dai 1000 euro care într-un an este depășit in toate aspectele. La banii astia cumperi super ceasuri elvețiene automatice care își păstrează valoarea cel puțin 10 ani.

  9. Atâta timp cat versiunea Sport va costa de la 350$ nu are nici o logica presupunerea (pt ca nu exista preț comunicat oficial) ca versiunea inox sa fie mai scumpă cu 650$ luând in considerare faptul ca hard-ul este același… Versiunea Ed. poate într-adevăr avea orice preț considera Apple ca poate fi perceput deoarece in opinia mea este un model destinat unui alt tip de utilizator… sa zicem mai “exclusivist”

  10. Părerea mea este ca fie este o intoxicare de presa fie cel care a pus pe net aceasta afirmație nu are nici cea mai mică noțiune de marketing…

  11. @Deck: ala de 350$ este ceasul de aluminiu cu bratara sport. daca pui bratara de piele sau inox creste si la ala pretul. 1000$ este cel din stainelss steel ca ceas si ca bratara mai mult ca sigur

    Nu trebuie sa va luati ceas Apple. Deci automat nu tre sa criticati, si ce daca cumpar ca sa am anumite beneficii un ceas de 1000$ pt 1 an? La anul luam altul and so on..Un iphone 6 plus 128gb parca tot pe acolo e ca pret si dupa 1 an se schimba. Sunt sigur ca si ceasul va fi cumva propus ca si telefoanele pentru o perioada de 2 ani. Daca ai bani, le schimbi anual, daca nu ai DAR iti doresti ori il schimbi la 2 ani ori il schimbi tot la 2 ani si iti iei varianta de 350$

  12. Este o copilărie sa compari un smartphone cu un smartwatch oricât ar fi el de performant in momentul de fata. Ce zic eu este ca strict din punct de vedere al marketingului Apple nu are cum sa ceara 1000$ pt inox. Diferența este mult prea mare! Atenție presupunem ca punct de referința variantele basic ale fiecărei game! Restul afirmațiilor nu le comentez pt ca sa ma ierți dar le consider imature.

  13. Mda eu vorbesc strict din experienta. Inox este singurul material care nu se degradeaza in timp. Fata chiar si de piele folosita in ceasurile gen Rolex Pattek Phillipe etc. Deci are o istorie si este un material de lux pentru un asemenea accesoriu. Inloc sa jignesti do some research my child.
    Un ceas se poate compara cu un smartphone pentru ca este smartwatch si nu un ceas clasic. Sper ca ai inteles.

  14. Hai s-o luam logic. Daca Apple Watch Sport Edition cu cureaua de guma sau ce ar avea coasta 350$, dece dracu sa coaste Apple Watch cu cureaua de otel 1000$? E acelasi hardware/software. Nu cred ca pentru ‘bucata’ aia de otel te coasta 650$ mai mult decat un Sport Edition. Logic??

  15. Logic 350$ este pentru ceasul fizic din aluminium+curea de guma
    Daca pui curea de piele costa ceva mai mult, daca pui curea de staineless steel costa inca putin mai mult
    Acuma pentru ceas fizic din staineless steel_curea de guma probabil va costa 600$ daca pui curea inoxidabila costa 1000$…mare branza de logica ce trebuie

  16. Ei taxeaza ceasul din ce este aka aluminium sau staineless steel sau gold si preturile pe masura
    Ei taxeaza si cureaua care este din guma, piele staineless steel plus diverse sisteme de inchis cureaua

  17. De cand e logic ca o amarata de curea din otel sa coste 400$?
    Orice smartwatch de pe piata are ca pret pt o curea din oțel 50$ hai sa zicem 100$. Cu ce este mai deosebita cureaua Apple fata de orice alta curea de pe piata? E doar o curea din otel, nu are hardware, nu are sistem de operare, e doar o bucata de fier.

  18. Stainless steel ca si aurul vine in mai multe variante de calitate bazate pe Chromium.
    Iar pentru un ceas mai mult ca sigur va fi aka Duplex sau Precipitation hardening

  19. Tu compari aurul cu oțelul… Asta da logica.
    Da asa e, am uitat ca Apple nu va folosii orice fel de otel inoxidabil, Apple va folosii oțel inoxidabil premium. Acum ca ma gandesc sincer, 1000$ e cam mic pretul cerut, tinand cont exact cum am zis mai sus ca unii ar cumpara si c***t daca ar avea logo-ul Apple pe el, ar trebuii sa ceara si mai mult ca se vor gasii unii care au crezut si faza cu plasticul premium, acum e oțel premium.

  20. Exact, asa cum unii cumpara si Rolex, care in capul unora este un c****t pentru cat costa si ce face..asa si cu Apple. Pur si simplu sunt niste acceosrii/produse. Nu tin de sanatate asa ca daca nu te uiti la 1000$, de ce sa nu uiti iei in caz ca iti face placere si vrei ?!

  21. Platesti 10000$ pt un Rolex posibil din aur, cu diamante, lucrat manual, care peste 30 de ani inca va functiona si va valora tot 10000$ sau chiar mai mult.
    Platesti 1000$ pt un Apple Watch din otel inoxidabil ca alea la 100 de lei, lucrat in China care peste 5 ani va valora 50$.
    Aici nu e vorba de uitat la bani, exista in lume multe tâmpenii care costa enorm, gen sticla de apa la 100000$ si multe altele care nu isi explica pretul, dar sunt unii care le cumpara.
    In cazul acestui ceas, comentez pt ca sunt interesat de el pt cineva din familie si intreb, carui fapt acest ceas va avea un pret de achizitie de 1000$ fiind din otel inoxidabil fata de 350$ cel din aluminiu cu cauciuc.Sa numai zicem si de faptul ca au scos senzorii de pe el.

  22. George, scuza-ma ca iti spun dar ai o mentalitate de bisnitar ordinar… ce conteaza cat costa ceasul la anul, daca tu il oferi cadou? Nici nu ar trebui sa te intereseze. Si extra, care e diferenta intre 500 si 1000 sau 5000, atat timp cat vorbim despre un smart-watch? Oricum este prea ieftin pentru a putea fi comparat cu un ceas de lux.

  23. Eu ofer ceasul cadou,nu toata lumea va oferii ceasul cadou. Asta da intrebare,care e diferenta intre 500,1000 sau 5000.
    E chiar asa anormal ca intreb dc diferenta asta de pret,tinand cont ca singura diferenta intre modele este la materiale? daca avea alt hardware,senzori in plus sau niste functii in plus avea un motiv sa fie mai scump,dar este vorba doar de materialul folosit,este otel, si este mai scump cu 650$,este triplu la pret doar datorita materialului.
    Hai sa cumparam produse Apple doar pt ca sunt Apple,nu avem dreptul sa intrebam ,dar dc costa atat,ce ofera de are pretul asta,important e ca e Apple si nimic mai mlt…am inteles punctul tau de vedere.

  24. Pot întreba de unde are Dnul zoane informația? Toată lumea a stabilit prețul de 1000$ pt inox cu excepția producătorului. Pierdeți din vedere faptul ca este un preț aruncat pe net poate pt a testa reacția pieții sau poate ca intoxicare pt a îndepărta clienți “in așteptare” care asa s-ar redirecționa către alta marca… Părerea mea este ca inox-ul va fi cu MAX 50% mai scump decât versiunea sport iar unele din brățări/curele vor putea fi achiziționate numai separat ca accesorii

  25. Zaone sunt doar curios, de ce de multe ori spui cat incaseaza? sau mai exact de ce calculezi ca-ti bani incaseaza? Inteleg cat costa un produs, dar nu inteleg de ce sa faci atatea calcule cati bani o sa incaseze sau cu cat va fi mai bogata! Sau poate cineva sa-mi spuna de ce Zaone face sau arata calculele astea?

  26. asta cu 1000 de parai pe unul de inox e “intoxicare” cum spunea @Deck, e asa ca sa se tavaleasca de bucurie useri cu omuletul verde in buzunar de bucurie ca muti useri iPhone nu o sa si-l permita.
    eu nu cred ca cel aluminium sau inox ce o fi…vor costa mai mult ca un iPhone, maxim 500 va costa cel din inox.
    @BogdanTam nu tre sa iti ceri scuze, el chiar e un “bischnitzar ordinar” care chipurile vrea sa cumpere un apple watch ptr cineva din familie.

  27. Eu nu te-am jignit pe tine,asta odata,iar doi,cat de inapoiat trebuie sa fii,ca sa jignesti un alt om,doar pt ca nu venereaza aceiasi companie?

  28. Eu nu te-am jignit pe tine,asta odata,iar doi,cam cat de inapoiat trebuie sa fii sa ajungi sa jignesti un alt om,doar pt ca nu venereaza si nu se inchina la o companie?
    E penibil sa ajungi sa jignesti un om,doar pt ca nu are aceiasi obsesie fata de o companie,daca ma luam de cineva drag tie,de un prieten,un membru al familiei intelegeam,dar sa ajungi sa jignesti un om pt o companie,e penibil,PE-Ni-BIL!

  29. man eu nu am nici o “obsesie” fata de apple si nici nu ii venerez doar ca m-am hotarat de ceva vreme sa folosesc produse apple cu care sunt multumit, nu spun ca, cu windows/android am avut probleme grave doar ca am vrut schimbare, sa ies din acel cerc in care multzi erau.
    mi-e greu sa cred ca unul ca tine lasa pe cineva din familie sa dea bani pe un produs apple de “c..a” cand exista si cum spuneai si tu atatea oportunitati.
    eu stiu si multi stiu ca, produsele apple sunt relativ scumpe dar daca vreau sa dau banul pe un produs ii dau ca vreau, nu ca spune EuGeorge si mai nou Jesu ca nu isi face banii si cat de proaste sunt. capisi

  30. Sotia detine un Iphone 5S, un 4S, un Samsung Tab 4, mama detine un Iphone 4S cu ios 6, merge impecabil, tatal meu detinren Iphone 5S si pt el sunt interesat de acest smartwatch, eu detin un Note 3 si un Ipad 2.
    Tu vorbesti ft mult in locul meu si uneori parca tu stii mai bine ce vreau eu sa zic.

  31. Oamenilor oricum orice produs Apple se devalorizeaza mai greu decat un produs samsung sau altceva sa zic. Aici daca te uiti la cati bani iei pe el intr-un an , e clar ca te uiti la bani deci dupa parerea mea nu are rost sa ti-l iei. Pe mine nu ma intereseaza cat as lua pe el dupa o luna sau 2 ani pt ca il dau gratis unui prieten care nu isi permite DAR si-l doreste iar eu imi iau unul nou.
    La fel si cu un Rolex sau Longines sau Pattek. Eu mi-am luat doar sa am pentru anumite tinute vestimentare si anumite momente si nu am dat banii uitandu-ma in buzunar cu cat raman sau sa studiez piata sa vad cat iau pe el peste 20 ani. Mai bine il las cuiva interesat/prieten tot asa care isi doreste dar nu isi permite.

  32. Giorcica, eu am asa: iphone5s(care probabil il voi vinde), iphone6, imac 2013, macbookpro 17′ 2012, appletv, bose 5.1, airport 3TB, ipad air, ipad2. Aaa si conduc un audi a4 2007. Deci nu logan… Care-i mai jmecher ?

  33. Ala de aur e pentru aia cu multi bani…ala sport de 350 e pt un utilizator nornal ce il va tine un an sau 2…cel de otel inoxidabil este la randul lui mai rezistent si de aceea si pretul ceva cam mare cat al telefonului…daca vrei rezistanta in plus il cumperi…de nu,nu