Apple Watch – detalii despre pret si stocul initial

 

Apple Watch primul joc

  Dimineata am aflat o multitudine de detalii noi in legatura cu Apple Watch, inclusiv faptul ca Apple a fost nevoita sa renunte la o parte dintre functiile produsului din variate motive. Tot dimineata am aflat ca Apple ar fi comandat 5 – 6 milioane de unitati ale Apple Watch pentru lansarea oficiala a produsului, cifra fiind mult mai mica decat cele 26 de milioane preconizate pentru vanzare in 2015. In ciuda acestui lucru, unii sunt optimisti in legatura cu succesul produsului pe piata, Apple pregatind un stoc initial moderat pentru a fi sigura ca nu ramane cu produse nevandute, productia urmand a creste in functie de nevoi.

  Conform surselor care au oferit acestor informatii, aflam si care urmeaza sa fie pragul de pret pe care compania Apple ar intentiona sa il aplice pentru modelul scump al Apple Watch. Daca versiunea de baza a ceasului sau va costa 350$ si deocamdata nu stim cat va costa versiunea de mijloc, se pare ca versiunea din aur va avea un pret de pornire de 4000$. Acest pret plaseaza Apple Watch-ul din aur pe prima pozitie in topul celor mai scumpe produse Apple, el costand mai mult inclusiv decat un Mac Pro dedicat profesionsitilor care fac editare foto/video.

  Apple ar intentiona sa faca aproximativ 1 milion de Apple Watch-uri din aur in fiecare luna a celei de-a doua parti a anului 2015, deci in total spera a vanda in intregul an peste 6 milioane de modele de acest gen. Facand un simplu calcul aflam ca Apple spera sa obtina 6 miliarde de dolari numai din vanzarile Apple Watch-urilor din aur, acestea combinandu-se cu vanzarile celorlalte versiuni. Planurile Apple sunt marete, insa imi vine greu sa cred ca atatea milioane de ceasuri din aur vor fi vandute de catre companie in lumea intreaga, asta in ciuda potentialului foarte mare al brand-ului si produsului.

2 COMENTARII

  1. Sunt de parere ca apple watch-ul basic ar fi ok sa plece de la un pret de 200€/$. La 350 pret de pornire mi se pare cam piperat insa numai e mult pana se scot pe piatza si atunci mai putem pe subiect discuta.