Instagram – cum opresc incarcarea automata de clipuri video ?

instagram oprire incarcare automata clipuri video

  Aplicatia Instagram pentru iPhone si iPod Touch a fost actualizata acum cateva saptamani de zile cu o functie care incarca automat clipurile video din timeline la afisare. Aceasta functie a fost implementata dupa ce Facebook a fortat-o pe utilizatorii din lumea intreaga, oferind atunci optiunea de a bloca incarcarea acestor clipuri video. Pentru Instagram atunci nu exista o optiune de a bloca incarcarea automata, insa o actualizare lansata astazi o aduce pentru utilizatori si in imaginea de mai sus o puteti vedea si mai jos aflati cum o manipulati.

Instagram – cum opresc incarcarea automata de clipuri video ?

  Accesati meniul de setari al aplicatiei Instagram prin apasarea butonului de profil din partea dreapta jos a alicatiei si a iconitei de configurari din partea dreapta sus a noului. Dupa accesarea sa veti face un scroll de jos in sus pentru a afisa optiunile din partea de jos a meniului, inclusiv optiunea Preload Videos, cea care ne intereseaza pe noi acum. Accesand submeniul optiunii Preload Videos vom avea afisate doua optiuni pentru controlarea incarcarii automate a clipurilor video, cei de la Instagram afisandu-ne posibilitatea de a incarca aceste clipuri video in orice fel de conexiuni, sau doar in cazul utilizarii conexiunilor Wi-Fi.

  Din pacate cei de la Facebook nu ne ofera acelasi tip de optiuni precum la aplciatia cu acelasi nume, astfel ca nu veti putea evita incarcare automata de clipuri video in Instagram decat pe conexiunile de date mobile. Pe conexiunile Wi-Fi veti fi nevoiti sa le vizualizati cand verificati timeline-ul, dar macar stiti ca nu consumati trafic de internet mobil si nu faceti cost suplimentar inutil.