Android Wear poate fi interconectat cu iPhone

  Android Wear este sistemul de operare dezvoltat de catre Google pentru smartwatch-uri, el fiind gandit pentru a inteactiona doar cu sistemul de operare Android, nu si cu iOS-ul celor de la Apple. In ciuda acestui lucru, un hacker a reusit sa interconecteze un smartwatch Android cu un terminal iPhone, iar in clipul video de mai sus puteti vedea exact ce presupune acest lucru. Practic prin intermediul conexiunii dintre cele doua dispozitive, un smartwatch Android Wear poate afisa notificari din aplicatiile instalate in terminalele iPhone, totul imposibil de realizat in mod normal.

  Desi Android Wear trebuie modificat pentru a putea interactiona cu iOS-ul, partea buna este ca in cazul iDevice-urilor nu trebuie facut jailbreak pentru a putea transmite informatii catre smartwatch. Modificarea din clipul video de mai sus are la baza exact aceeasi metoda de functionare precum incazul smartwatch-urilor Pebble, informatiile fiind transmise prin Bluetooth 4.0 si API-urile oficiale puse la dispozitie de catre Apple. Practic in iOS utilizatorul nu trebuie sa faca altceva decat o sincronizare prin Bluetooth intre smartwatch si iDevice, insa adevarata munca se face pentru sistemul de operare Android Wear, iar in aceasta pagina aveti explicatiile necesare.

  Cei de la Google nu si-au aratat in vreun moment sau altul disponibilitatea de a face Android Wear-ul compatibil cu iOS-ul, insa poate lucrurile se vor schimba dupa lansarea Apple Watch. Dupa cum se prezinta situatia acum, viitorul smartwatch Apple  ar putea pune intr-o serioasa dificultate producatorii de smartwatch-uri, asa ca o interconectare mai eficienta intre Android Wear si iPhone ar putea fi calea de a face aceste terminale mai populare.