Android si iOS controleaza 96% din piata smartphone-urilor

iOS Android cota de piata

  Android este cel mai utilizat sistem de operare pentru terminale mobile din lume, el avand in momentul de fata o cota de piata de 76.6%, de 4 ori mai mare decat cea a iOS-ului. Conform celor de la IDC, care au publicat statistici privind cotele de piata globala ale principalelor sisteme de operare pentru terminale mobile, in momentul de fata iOS si Android OS controleaza 96.3% din piata smartphone-urilor. Cifra este colosala si demonstreaza cat de populare sunt aceste sisteme de operare si produsele care le ruleaza, ele facand uitate restul sistemelor de operare lansate pana acum pentru dispozitive mobile.

  Daca in Q4 2014 cota de piata a Android a scazut in timp ce cea a iOS a crescut, pentru intregul an 2014 lucrurile sunt complet diferite, Android-ul avand per total o crestere in detrimentul sistemului de operare iOS. Desi compania Apple a reusit sa creasca substantial vanzarile de iPhone-uri in 2014, cresterea a fost mai mica decat cea inregistrata in cazul terminalelor Android si acest lucru este pe deplin reflectat in cotele de piata ale sistemelor de operare. Acum conteaza mai putin ca Apple are un procent in plus sau in minus la cota sa de paita din moment ce este imposibil sa ajunga Android-ul, iar Windows Phone-ul are foarte multe de recuperat pentru a ajunge iOS-ul.

iOS Android cota de piata 1

  Acestea fiind spuse, Google si Apple au creat sisteme de operare extraordinare care sunt folosite de peste 1 miliard de oameni de pe planeta, iar cifra va continua sa creasca pe fondul unui interes tot mai mare in smartphone-uri.

1 COMENTARIU

  1. Ma gandeam ca dupa atata tam-tam cu vanzarile uriase ale Apple , iOS are cel putin dublul cotei de piata a Android-ului ! Asteptam in vara sa scada sub 10% ?