Guvernul chinez interzice achizitia de produse Apple in institutii

Apple China

  Guvernul chinez a interzis incepand de ieri achizitionarea produselor catorva cunoscute companii americane, printre care si Apple, in propriile institutii, ca parte a unei incercari de a sustine producatorii locali. Guvernul chinez a acuzat in repetate randuri agentiile de informatii americane de spionarea utilizatorilor, astfel ca interdictia impusa astazi nu ar trebui sa uimeasca pe cineva in vreun fel sau altul. Conform surselor care au oferit informatiile privind aceasta interdictie, decizia nu ar avea legatura cu o eventuala tentativa de a spori securitatea institutiilor guvernamentale, ci doar cu sustinerea companiilor locale.

  Eliminarea Apple, Intel, Cisco si a altor producatori straini de pe lista de achizitii pentru produse le impune institutiilor guvernamentale sa cumpere doar produse fabricate de catre companii locale. Practic China nu este interesata de care produs este mai buna, ci este doar interesata sa tina banii in tara, astfel ca impune cumpararea de produse locale. In momentul de fata 5000 de producatori locali sunt aprobati pentru achizitii de catre institutiile guvernamentale din China, in timp ce o treime dintre cei straini au fost scosi de pe liste.

Articolul precedentMasina Apple si prima reclama (Video comic)
Articolul următorTabletele „fara nume” intrec in vanzari iPad si Samsung
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.