Seful diviziei Android vorbeste despre Apple si iPhone

Sundar Pichai Android Google

  Sundar Pichai este seful diviziei Android din cadrul companiei Google, iar intr-un interviu acordat celor de la Forbes a vorbit despre parteneriatul cu Apple si impactul pe care iPhone 6 si iPhone 6 Plus l-au avut asupra platformei Android. Pentru inceput, Pichai nu este ingrijorat de posibila inlocuire a Google Search cu Yahoo! sau Bing ca si motor de cautare predefinit al Safari petnru iOS si OS X. Vicepresedintele Google considera ca a sa companie dezvolta un produs de care utilizatorii au nevoie si in aceasta idee pare convins ca Apple nu va renunta la Google Search, desi acest lucru pare extrem de probabil.

When I look at search, largely the evolution depends on “are we bulding something which users need?” If we are building something that users need and there is a lot of value we are driving, I think how search manifests in iOS will work out just fine. We have a long term search partnership and are working together with them, and we’ll have to see.

  In ceea ce priveste iPhone 6 si iPhone 6 Plus, Pichai sustine ca Android-ul este “sanatos” avand o cota de piata foarte mare, inclusiv vanzari foarte bune ale terminalelor high-end. Mai mult decat atat, el sustine ca cu peste 1 miliard de terminale Android vandute, platforma este in plina ascensiune si va continua sa creasca. Ceea ce Pichai nu prezinta cu o reflexie la realitate este profitul generat de catre producatorii de terminale Android, el sustinand ca acesta este mare, dar in realitate, numai Samsung face bani din aceasta industrie.

Apple obviously has done very well with iPhone 6 and 6 plus, but we always expected that. We knew this would be a big upgrade cycle for them. To me looking at the momentum of having shipped a billion devices, people even on the high reporting high loyalty rates across Android, I haven’t seen anything to be concerned about. The bigger story here is a growing pie. All of us are doing well.

  Detalii suplimentare despre declaratiile vicepresedintelui Google puteti gasi in interviul celor de la Forbes si daca sunteti interesati sa aflati ce a avut el de spus in legatura cu o multitudine de domenii de activitate, atunci va recomand sa il cititi.