Prima Pagina Apple Watch Elvetienii concureaza cu Apple Watch folosind smartwatch-uri de lux

Elvetienii concureaza cu Apple Watch folosind smartwatch-uri de lux

smartwatch lux Elvetia

  Apple Watch va fi prezentat pe 9 martie iar el va genera concurenta serioasa pentru producatorii de ceasuri din intreaga lume, astfel ca unii dintre ei deja lanseaza produse intr-o tentativa de a impiedica o scadere a vanzarilor. Elvetienii sunt primii care vin pe piata cu smartwatch-uri de lux, companiile Frederique Constant si Alpina prezentand ceasurile destepte din imaginile de mai sus. Desi vor avea preturi de 1000 dolari – 1300 dolari, ceasurile inteligente nu vor avea vreun ecran propriu si nu vor oferi o experienta similara cu cea a unui alt smartwatch pe care il stiati deja.

  Smartwatch-urile vor fi promovate pe piata ca fiind produse in Elvetia, de aici si pretul mare, iar ele vor oferi o multitudine de functii pentru fitness cu ajutorul unor senzori dedicati. Fullpower Technologies, compania care a dezvoltat senzorii din Jawebone, Nike Fuelband si alte bratari de fitness popular, a colaborat cu elvetienii pentru implementarea acestor senzori, deci vorbim despre o functionalitate complexa. Dupa cum puteti vedea si din imagini, ceasurile inteligente ale elvetienilor vor comunica cu diverse smartphone-uri prin aplicatii dedicate, acolo fiind afisate informatiile inregistrate de catre senzori.

smartwatch lux Elvetia 1

  Desi sunt prezentate ca smartwatch-uri de lux, produsele elvetienilor nu vor fi fabricate din aur si nu vor avea pietre pretioase, in schimb vor avea mecanismele elvetiene atat de apreciate. Practic vorbim despre ceasuri normale care au senzori de fitness implementati, un brand puternic in spate si un pret pe masura numelui companiilor care le sustin. Acestea fiind spuse, elvetienii nu au pornit lupta cu Apple Watch cu cele mai puternice produse care putea fi dezvoltate de catre ei, asa ca e putin probabil ca ele sa afecteze in vreun fel vanzarile viitorului ceas Apple.

smartwatch lux Elvetia 2

 

smartwatch lux Elvetia 3

 • Sheggy48

  Apple watch nu va afecta ceasurile elvețiene, hai sa revenim la realitate

 • Srb

  Tocmai ca deja afecteaza…deja mai toata lumea se pregateste sa lanseze un fel de smartwatch…asta ce zice? Ca nu este afectat deloc ? :D:D
  Cand iei decizia in firma sa faci ce fac si altii e clar ca esti afectat intr-un fel sau altul

  Mai vorbim peste 20 ani

 • rockgsm

  Au alta clientela

 • Srb

  Uitati-va bine ca tot un ceas clasic este cu baterie care tine pana la 2 ani.

 • Srb

  Sau cel putin arata
  Cam asta e viitorul, ceas de lux cu care se incearca sa pastreze aparentele de design si build, si se schimba doar interior

 • danp

  in calitate de platitor de rate in CHF ma bucur ca apple watch va distruge industria de ceasuri elevetiana la fel cum s-a intamplat cu nokia si industria de hartie din finlanda…

 • bogdanstefan

  este evident ca oamenii care sunt prin definitive eleganti, nu vor da o capodopera de la c. vacheron (sau alte firme similare) pentru o gluma d-asta de ceas destept care suna, are bluetooth, iti numara pasii (mda, super util, de mic imi doream un ceas de mana care sa-mi numere pasii) si mai mult de atat, mai poti seta si alarma la el, MINDBLOWING, nu-i asa?!

  acum, toate firmele din IT mai mici sau mai mari, vad succesul companiei apple si este evident ca incearca sa ia si ele o felie de tort si vor incerca sa faca ceva similar din moment ce se formeaza piata de desfacere pentru asa ceva dar niciodata companiile de renume in domeniul ceasurilor, nu vor face d-astea; este ca si cum rolls royce ar pune casetofon cu multe luminite in bord si cu ecran cat un televizor pentru ca asta se cumpara.

  vedeam altfel f. constant, nu credeam ca s-ar da asa repede dupa cum bate vantul; oricum, daca apple stie cum sa-si promoveze produsul asta si ce functii sa-i mai adauge (si sigur stie cum s-o faca) va avea un succes demential. (desi eu unul nu-i vad utilitatea plus ca mi se pare cam… chicios)

 • marian_24

  Nu poți compara un ceas clasic cu o porcărie electronica. Vor sa scoată ceas de mii chiar de zeci de mii de euro care peste 2 ani o sa fie depășit de avansul tehnologic.

 • unu

  Apple Watch vs ceas mecanic elvetian = orga electronica vs pian acustic Steinway & Sons.
  Hai sa revenim cu picioarele pe pamant… Ceasul smart se adreseaza tinerilor, iar acestia nu au bani de aruncat aiurea. Ceasurile elvetiene se adreseaza oamenilor maturi, care apreciaza un asemenea ceas. In functie de gama de preturi, ceasurile elvetiene scumpe se adreseaza celor trecuti de a doua tinerete, care au reusit in viata si care nu tin cont ca dau pe un ceas 5000 euro sau 15000 euro.
  Apple Watch de 10000 euro este un vis pentru naivi. Vor fi vandute cateva sute, dar in niciun caz milioane.

  Tim Cook vrea sa ne convinga de faptul ca un joc video de biliard este extrem de util, si vrea sa ni-l vanda cu acelasi pret (poate chiar mai mare decat) cu care se vinde o masa de biliard adevarata.