Un nou atat de tip phishing are in vizor Find My iPhone

iCloud phishing

  Daca utilizati sistemul Find My iPhone cu iDevice-ul sau iDevice-urile voastre, atunci trebuie sa fiti vigilenti, deoarece un noua tac de tip phishing a fost lansat de catre un grup international de hackeri. Descoperit de catre cei de la Symantec, atacul are la baza reproduceea website-ului iCloud, mai exact a primei pagini, si trimiterea de mesaje iMessage catre utilizatori anuntandu-i ca terminalul lor a fost descoperit intr-o anumita locatie. Mesajele contin si link-ul catre website-ul creat de catre hackeri, acesta aratand exact precum cel al Apple, numele domeniului fiind totusi diferit.

Cybercriminals have recently created multiple phishing sites in order to trick iOS device owners into providing login credentials for their iCloud accounts. The attackers appear to be focusing on users whose iPads and iPhones have been lost or stolen. In one particular case, a victim of iPad theft received an unsolicited message, informing him that his tablet had been found. The message then instructed him to click on a link to discover the location of his iPad.

  Hackerii par sa se concentreze pe utilizatori ai caror iDevice-uri au fost furate, mesajul anuntandu-i ca terminalul lor a fost descoperit, utilizatorii avand apoi optiunea de a se loga in website-ul fals creat de hackeri. Introducerea Apple ID-ului si a parolei contului in acel website va directiona datele direct catre hackeri, acestia putandu-se folosi mai apoi de ele pentru a activa un iDevice furat si blocat. In esenta hackerii obtin datele de activare ale utilizatorilor prin pacalirea lor ca terminalul a fost gasit si poate fi localizat printr-un website fals, prezentat ca fiind cel al companiei Apple.

  Desigur ca aceasta campanie de phishing poate fi extinsa si la terminale care nu au fost furate, astfel ca trebuie sa fiti vigilenti, mai ales daca aveti multiple iDevice-uri logate la acelasi cont iCloud.