Apple Watch – o estimare surpriza pentru pretul sau

Apple Watch estimare preturi

  Pretul Apple Watch va fi de 350 de dolari sau 350 de euro in modelul de baza, compania Apple anuntand acest lucru inca din cursul anului trecut, insa americanii nu au anuntat inca preturile restului modelelor. Conform unei noi estimari facute de catre un reputat analist american, compania Apple ar urma sa ceara 500 de dolari sau 500 de euro pentru Apple Watch-ul din otel inoxidabil. Pretul este mai mic decat cel estimat de catre alte persoane, insa asta deoarece Apple ar intentiona sa isi imbunatateasca profitul din vanzari prin recomandarea curelelor pentru ceasurile sale.

  Conform estimarilor analistului, Apple Watch din otel inoxidabil ar urma sa aiba un pret mediu de vanzare de 650$ multumita curelelor care pot fi utilizate cu el, acesta fiind si pretul mediu de vanzare al iPhone-urilor. Trecand la Apple Watch Edition, modelul din aur, analistul american estimeaza un pret initial de vanzare de 5000 de dolari, la jumatate fata de estimarile facute de restul analistilor. Partea si mai interesanta este ca analistul estimeaza vanzari de doar 10.000 de unitati ale Apple Watch Edition in primul an de disponibilitate, aceasta estimare implicand incasari de doar 50 de milioane de dolari pentru Apple.

  Alti analisti americani au estimat vanzari de 1 milion de unitati ale Apple Watch Edition in primul an de disponibilitate, diferenta fata de estimarea de acum fiind enorma. La un pret de vanzare de 5000 de dolari, Apple Watch Edition este mult mai atractiv decat pare, iar asta pentru ca numarul celor care au suficienti bani pentru a-l cumpara este foarte mare.

  Nu uitati ca pe 9 martie va astept aici pentru a discuta despre tot ceea ce ne va prezenta Apple in legatura cu Apple Watch si nu numai.