Apple “reinventeaza” aurul pentru Apple Watch

Apple Watch aur gramaj

  Apple Watch Edition este primul produs Apple fabricat efectiv din aur, iar pentru a putea crea un dispozitiv rezistent, compania americana pare sa fi “reinventat” aurul. Mai exact, cei de la Apple ar fi conceput o noua metoda turna aurul pentru a crea o carcasa suficient de rezistenta pentru a nu se indoi in timpul utilizarii zilnice. Jony Ive a afirmat in cadrul unui interviu recent ca Apple a fost nevoita sa creeze un proces nou de a plasa moleculele de aur mai aproape unele de altele in carcasa Apple Watch, compania brevetand noul proces.

It’s because Apple’s gold is a metal matrix composite, not a standard alloy. Instead of mixing the gold with silver, copper, or other metals to make it harder, Apple is mixing it with low-density ceramic particles. The ceramic makes Apple’s gold harder and more scratch-resistant—which Tim Cook touted during the September announcement—and it also makes it less dense overall.

  Apple Watch Edition este facut din aur de 18 karate, iar noua procedura creata de catre compania Apple o ajuta sa foloseasca mai putin aur decat in mod normal pentru a crea carcasa, dar acest lucru nu-i va afecta calitatea. Aurul din Apple Watch Edition va avea tot 18 karate, desi contitatea de material folosita este practic injumatatita fata de procedeul normal de a turna o carcasa de acest gen. Practic Apple si-a creat “propriul aur” pentru Apple Watch si va fi extrem de interesant de vazut cum va arata produsul final si cat de criticata va fi compania pentru materialul sau.

  Diseara incepand cu ora 18:45 va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa ne prezinte Apple in cadrul conferintei dedicate Apple Watch, iari aici aflati cum puteti vedea LIVE conferinta.

14 COMENTARII

  1. Peste cativa ani o sa ii dea in judecata tiganii nostri din Romania pentru ca ei au inventat asta prima data: sa vanda aur care nu prea contine aur.

  2. @zaone …din ceea ce spui mai sus se pare ca pentru carcasa apple watch va fi necesar mai putin aur decat se banuia ceea ce duce la posibilitatea scaderii pretului final al ceasului .. Ramane sa vedem azi preturile 🙂

  3. @zaone chestia asta cu profitul e relativa .. deoarece la un pret de 10000$ apple reduce drastic numarul de clienti care isi vor permite varianta de aur – la acest pret probabil vanzarile vor fi slabe pt varianta de aur mergand cel mult spre 10000 de unitati care la un pret de productie al ceasului de 1000$ ar genera un profit de 9 milioane de dolari .Daca apple ar pozitiona ceasul la un pret de 3500$ si ar vinde de 10 ori mai multe unitati de aur acestea ar genera un profit de 25 de milioane de dolari ..

  4. Daca Apple comanda 100 de milioane de iPhone-uri pentru lansare inseamna ca o sa le si vanda? Samsung lanseaza in zeci de tari, are nevoie de stocuri, daca mai si vinde ceva, e alta poveste.

  5. Asta cu reinventarea aurului suna prea fățarnic !!! Cum zicea cineva mai sus o sa vândă haur la prosti exact ca țiganii nostrii !!!