iPhone-urile a fost una dintre principalele tinte ale CIA timp de ani de zile

iPhone CIA

  iPhone-urile nu sunt tinta principala a hackerilor care dezvolta virusi si malware pentru terminale mobile, insa sunt una dintre principalele tinte ale serviciilor de informatii din cauza securitatii implementate de catre Apple. In aceasta idee, binecunoscutul Edward Snowden a afirmat ca timp de ani de zile CIA si-a concentrat resursele pentru a exploata constant iPhone-urile companiei Apple. Conform fostului colaborator al NSA, cercetatorii CIA ar fi creat o versiune speciala a XCode care implementa software de tip backdoor in aplicatii publicate in App Store.

CIA researchers have worked for nearly a decade to break the security protecting Apple phones and tablets. The report cites top-secret U.S. documents that suggest U.S. government researchers had created a version of XCode, Apple’s software application development tool, to create surveillance backdoors into programs distributed on Apple’s App Store.

  Conform documentelor obtinute de catre o publicate americana, programul derulat de catre CIA a fost desfasurat in perioada 2006 – 2013, deci a fost initiat inainte de lansarea primului terminal iPhone. Chiar si asa, el a continuat pana in 2013 si probabil dincolo de aceasta data, insa ceea ce documentele nu dezvaluie este cat succes au avut cei de la CIA in a exploata iDevice-urile utilizatorilor din lumea intreaga. Pentru a-si realiza planurile, cei de la CIA au fost ajutati si de catre serviciile secrete britanice, iar sistemul de operare Android nu a fost o exceptie de la incercarile de exploatare.

  Apple s-a laudat intotdeauna cu implementarea unor masuri de securitate puternice pentru a le oferi clientilor sai posibilitatea de a isi stoca date in siguranta in terminale. In ciuda acestor informatii, in ultimii am am vazut tot mai multe dovezi ale faptului ca diverse agentii de securitate au avut sau au capacitatea de a exploata iDevice-urile.