Cat valoreaza viata unei persoane care asambleaza terminale iPhone 6 ?

 

Campus Pegatron

  Anul trecut am aflat cat de grea este viata angajatilor companiilor care asambleaza terminale iPhone pentru compania Apple, iar acum aflam despre o noua tragedie ce a avut loc pe linia de productie de terminale iPhone 6 din cadrul unei fabrici Pegatron. In ciuda faptului ca Apple nu raporteaza probleme privind respectarea drepturilor angajatilor ina ceste fabrici, un tanar de 26 de ani a decedat in timp ce muncea pe linia de productie de terminale iPhone 6 a unei fabrici Pegatron, autopsia efectuata stabilind ca decesul a fost spontan. Colegii sai de pe linia de productie prezinta o poveste diferita, ei sustinand ca tanarul muncea frecvent peste program pentru a castiga cat mai multi bani si extenuarea ar fi fost motivul decesului sau.

Tian’s family told CLW that the 26-year old Tian was healthy when he began working at Pegatron in November 2014. It was only after months of long overtime hours that his health suddenly failed him… The cause of death given by the hospital was ‘sudden death.’ But before his death, Tian worked day-after-day of long overtime shifts. Taken together, there is reason to believe that Tian died from overwork.

  Intr-o incercare de a musamaliza cazul, Pegatron a oferit familiei tanarului suma de 2400 de dolari pentru a le cumpara tacerea si in ciuda faptului ca aceasta traieste intr-o zona rurala din China, nu a acceptat oferta companiei. Din cauza problemelor financiare, familia a acceptat totusi o compensatie de 12.800 de dolari din partea celor de la Pegatron, o suma derizorie pentru viata unui om. Din pacate, in China tragedii de acest gen sunt frecvente, iar marile companii incearca sa musamalizeze cazurile inainte ca ele sa ajunga in presa, dar de aceasta data Pegatron nu a reusit sa o faca.

1 COMENTARIU