Apple ar fi inventat USB-C pentru MacBook Retina

USB-C inventat Apple

  Prezentand MacBook Retina 12 inch compania Apple a implementat un nou port pentru produsele sale, el fiind bazat pe standardul USB-C, iar acum aflam ca Apple l-ar si fi inventat. Informatia vine de la un reputat blogger american care sustine ca Apple ar fi inventat tehnologia din spatele USB-C, aceasta permitand conectarea unei varietati de cabluri de diverse tehnologii.

  Conform unor surse din cadrul companiei Apple, se pare ca standardul USB-C este o inventie a companiei Apple, ea fiind impartita gratuit de catre cei din Cupertino cu lumea intreagaa. Desi acest lucru poate parea greu de crezut, se pare ca Apple nu-si va atribui inventarea USB-C vreodata, insa ea doreste ca acest standard sa fie implementat la scara larga in produse electronice.

I have heard, can’t say who, but let’s call them “informed little birdies”, that USB-C is an Apple invention and that they gave it to the standard bodies. And that the politics of such is that they can’t really say that. They’re not going to come out in public and say it, but they did. It is an Apple invention and they do want it to become a standard.

  Decizia celor de la Apple poate parea improbabila avand in vedere ca in general Apple creeaza tehnologii proprietare pe care le implementeaza in produse pentru a-si tine utilizatorii “legati” de ele. In acest caz, avand in vedere numarul mic de posesori de Mac-uri, standardul USB-C nu ar fi avut parte de o implementare la scara larga daca ar fi fost proprietar produselor Apple.

Partea interesanta este ca Google a implementat un port USB-C in noile sale Chromebook Pixel, iar alti producatori de PC-uri probabil vor lua aceeasi decizie, deci Apple a reusit probabil sa reinventeze modul in care conectam accesorii la PC-uri.