MacBook Retina 12 inch are o placa logica cu dimensiune dubla fata de cea a iPhone 6

MacBook iPhone 6

  Compania Apple a afirmat ca pentru MacBook Retina 12 inch a schimbat multe in ceea ce priveste design-ul componentelor interne, iar imaginea de mai sus demonstreaza exact cat de mare este schimbarea. Practic Apple a reusi sa reduca dimensiunea placii logice a MacBook Retina 12 inch astfel incat aceasta este acum de doar 2 ori mai mare decat aplaca logica a iPhone 6.

  Daca ne uitam la diferenta fata de placa logica folosita in MacBook Air observam o diferenta si mai mare, ea fiind o dovada a faptului ca inginerii Apple sunt capabili sa faca “minuni” atunci cand este nevoie pentru a ne oferi produse grozave. Reducand spatiul ocupat in carcasa de catre componente, Apple a implementat o baterie cu o capacitate cu 35% mai mare decat cele utilizate in trecut si acest lucru va conta pentru autonomia bateriei.

  MacBook Retina 12 inch are o grosime de doar 13.1 mm, iar acest lucru a fost posibil si prin reducerea substantiala a dimensiunii plagii logice, eliminarea ventilatorului fiind una dintre schimbarile esentiale.