Apple ar intentiona sa cumpere un satelit al Boeing

Boeing logo

  Apple isi indreapta atentia spre noi “orizonturi” in ultima vreme, iar dupa lansarea unui produs intr-o categorie complet noua, compania americana ar fi interesata sa cumpere un satelit de comunicatii fabricat de catre cei de la Boeing. Facebook si Google s-ar afla pe lista companiilor cu care Apple concureaza pentru achizitionarea acestui satelit si se pare ca discutiile se afla intr-un stadiu incipient, deci am putea vorbi despre ceva ce Apple nu va realiza in final.

  Cei de la Boeing nu au confirmat oficial interesul vreuna dintre companii, dar vicepresedintele diviziei de dezvoltare pentru segmentul business a afirmat ca, cel putin cele trei companii mentionate mai sus ar fi interesate sa cumpere satelitul. Scopul achizitiei ar fi extinderea acoperirii de internet in multiple zone geografice de pe glob, satelitul celor de la Boeing putandu-le oferi acces de banda larga pentru transfer rapid de date in locatii unde accesul la internet este redus sau inexistent.

“The real key to being able to do these type of things is ultra high-throughput capabilities, where we’re looking at providing gigabytes, terrabytes, pedabytes of capability,” Simpson told Reuters after a panel at the Satellite 2015 conference.

  Totusi, o companie precum Apple ar fi cel mai probabil interesata de utilizarea unui asemenea satelit pentru a-si imbunatati sistemul global de cartografiere, insa pentru aceste obiective exista deja solutii ce implica inchirierea unor sateliti existenti. Indiferent care ar fi planurile Apple cu privire la achizitionarea unui posibil satelit, cei de la Boeing se asteapta ca o intelegere sa fie incheiata pana la sfarsitul anului si cu siguranta vom auzi informatii suplimentare in legatura cu intentiile celor din Cupertino.