Samsung Galaxy S6 si S6 Edge – vanzari record prognozate pentru 2015

Samsung Galaxy S6 Edge hero

  Samsung Galaxy S6 si S6 Edge au fost prezentate in cadrul Mobile World Congress 2015 de catre cei de la Samsung si analistii din lumea intreaga au asteptari extrem de mari de la cele doua terminale mai ales ca operatorii de telefonie mobila au comandat 20 de milioane de unitati pentru lansare. Desi nimeni nu stie cate unitati se vor vinde efectiv pentru lansare, in ciuda stocurilor foarte mari comandate de catre partenerii Samsung, analistii estimeaza totusi faptul ca peste 50 de milioane de unitati vor fi vandute in 2015.

  Impartind vanzarile pe trimestre, analistii se asteapta ca 22 de milioane de unitatis a fie vandute in Q2 2015 in urma lansarii oficiale, 16 milioane de unitati in perioada iunie – octombrie si inca 12 milioane de unitati in Q4 2015, cel mai activ trimestru fiscal din punct de vedere al vanzarilor. Practic analistii se asteapta ca interesul pentru Samsung Galaxy S6 si S6 Edge sa fie mare in perioada lansarii si sa scada la jumatate in perioada sarbatorilor de iarna cand lumea cumpara clee mai multe cadouri.

South Korean tech powerhouse Samsung Electronics Co. is forecast to sell over 55 million units of its latest premium smartphones this year, with its advanced specs and upgraded features keeping them in firm demand, a market report said Friday. The outlook for shipments of the Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge has been revised up by more than 20 percent from the previous prediction, according to the latest report by DRAMeXchange.

  Optimismul analistilor este logic, avand in vedere ca vorbim despre doua terminale extrem de interesante pregatite de catre compania Samsung, iar vanzari de peste 50 de milioa ede unitati in 9 luni de zile nu reprezinta o exagerare. Daca ne gandim totusi ca Apple reuseste sa faca acelasi lucru in aproximativ o treime din timp, realizam ca Samsung mai are mult de lucru pana a o egala, insa inainte sa acordam victoria celor de la Samsung trebuie sa ne gandim ca terminalele sale sunt mai scumpe decat iPhone-urile in anumite tari si acest lucru va conta extrem de mult.