Prima Pagina Facebook Facebook – aplicatiile terte iti pot accesa pozele private

Facebook – aplicatiile terte iti pot accesa pozele private

facebook logo optim

  Facebook este cea mai utilizata retea de socializare de pe glob, o multitudine de poze fiind incarcate de catre utilizatori in propriile conturi si conform unui cercetator de securitate, aceste poze deveneau accesibile aplicatiilor terte pentru iOS din cauza unei vulnerabilitati. Fiind atentionata in legatura cu existenta sa, compania Facebook a rezolvat in doar 30 de minute o parte a problemei, insa nu pe cea mai mare, unele aplicatii pentru terminale mobile putand accesa in continuare poze private fara ca noi sa stim acest lucru.

  Conform cercetatorului, aplicatia Facebook pentru iPhone are disponibila o functie numita Sync photos care permite inmagazinarea a 2 GB de poze inregistrate de pe terminale mobile, ele putand fi incarcate intr-un album privat pe reteaua de socializare. Se pare ca exploatand aceasta functie, unele aplicatii terte ar fi putut obtine acces la pozele care ar fi trebuit sa fie private, astfel putand descarca inclusiv ceea ce noi nu doream ca altii sa vada, totul fara ca noi sa stim.

Facebook mobile application has a feature called ‘Sync photos’ which help us to keep a backup (up to 2GB) of our mobile photos. This feature enables Facebook mobile application to upload all the photos taken by your mobile to your account and it would remain private until you publish it. Sync photos feature is turned on by default in some mobile phones. We can control it in the app settings. Most of us are unaware of this feature. If you don’t want Facebook to back up your photos, go to app settings and turn it off.

  Facebook a rezolvat problema prin crearea unei liste de aplicatii care pot accesa albumele private ale utilizatorilor, insa ramane ca, cercetatorii in securitate informatica sa verifice din nou functionalitatea retelei de socializare pentru a vedea daca exploatarea functiei in alt mod nu este posibila. Daca nu doriti ca pozele voastre sa fie sincronizate automat, atunci puteti dezactiva functia din meniul de setari al aplicatiei Facebook.

 

  • Marian