Steve Jobs a fost aproape de a il concedia pe Jony Ive

Steve Jobs The Man in the Machine documentar CNN

  Desi Jony Ive este acum o componenta cheie din angrenajul companiei Apple, in perioada in care Steve Jobs isi relua functia de conducere a celor din Cupertino, actualul vicepresedinte senior al diviziei de design a fost pe punctul de fi concediat. In momentul revenirii in cadrul Apple, Steve Jobs a adus o buna parte dintre fostii angajati ai NeXT, companie fondata de catre el si cumparata de Apple, pentru a dezvolta diverse proiecte in noua companie mama.

  Printre ei trebuia sa fie si Hartmut Esslinger, creatorul unui limbaj de programare al Mac-urilor anilor ’80, dar si a celui mai important produs NeXT, el urmand a prelua rolul lui Jony Ive si a conduce divizia de design a companiei Apple. Esslinger nu a dorit sa revina la Apple, astfel ca Jobs s-a gandit sa il angajeze pe Richard Sapper, creatorul design-ului ThinkPad-ului IBM, insa acesta a refuzat sa se alature unei companii foarte, foarte mici, astfel ca Jobs a ramas cu oamenii pe care ii avea deja Apple.

  In prima intalnire dintre Jobs si Ive, cel din urma avea asupra sa o scrisoare de demisie pe care intentiona sa i-o prezinte CEO-ului Apple, acesta incepand discutia cu o critica serioasa cu privire la modul in care design-ul produselor Apple a fost gandit in anii anteriori. Fara alternative pentru divizia de design, Jobs l-a pastrat intr-un final pe Ive in pozitie, ba mai mult i-a sustinut proiectele si a devenit unul dintre cei mai buni prieteni ai sai, ajutandu-l sa devina unul dintre cei mai importanti oameni ai Apple.