Iata cum a fost convins Steve Jobs sa implementeze un ecran multitouch in iPhone

Steve Jobs iPhone 2G

  Steve Jobs si-a dorit sa reinventeze smartphone-urile, insa implementarea unui ecran multitouch in iPhone nu a parut o idee logica de la bun inceput pentru fostul CEO al companiei americane, el avand nevoie de putina convingere pentru a vedea cat de important este totul. In 2004 Bas Ording, un fost angajat al Apple, a creat pentru Steve Jobs o masa multitouch care oferea o funcitonalitate rudimentara, care totusi demonstra cat de importanta este posibilitatea de a controla multiple elemente de pe ecran simultan.

  Proiectul a fost prezentat in fata lui Jobs si a altor manageri Apple, CEO-ul fiind interesat de crearea unei tablete, dar implementarea unui ecran multitouch intr-un asemenea produs nu parea totusi o idee chiar atat de grozava pentru cei din Cupertino. In aceasta idee, Steve Jobs dorea sa inchida proiectul initiat de catre angajatul sau si daca s-ar fi grabit sa ia o decizie in legatura cu el, atunci probabil ar fi facut-o, iar terminalul iPhone si tabletele iPad nu ar mai fi fost vreodata lansate pe piata.

  Steve Jobs a asteptat totusi cateva zile si s-a gandit la proiect, apoi a discutat cu unele persoane din cadrul Applein a caror parere avea incredere, astfel ca mai apoi a decis ca un ecran multitouch ar fi perfect pentru un telefon foarte mic si foarte subtire, dar nu pentru o tableta. Tony Fadell, “parintele” iPod-ului, a primit sarcina de a crea acest telefon, iar in 2007 Apple prezenta iPhone lumii intregi, smartphone-ul urmand sa revolutioneze intreaga industrie a acestui tip de terminale mobile.

4 COMENTARII

  1. Ce slab a fost Steve Jobs asta!
    In loc sa isi bata capul cu asemenea tehnologii noi, nu era mai sigur sa astepte sa scoata altii acel produs pe care apoi sa il copieze?
    Ca Zamzung de exemplu…

  2. Pe zi ce trece tot descoperim cât de “vizionar” a fost Steve Jobs. Daca era după marele vizionar Steve,nu aveam nici iPhone,nici ecran mai mare de 3.5″,care după capul lui nu-l cumpăra nimeni… vedem asta după vânzarile minuscule ale iPhone 6/6 Plus…