Autoritatile italiene pregatesc un proces de 900 de milioane de dolari impotriva Apple

Apple italia

  Autoritatile italiene au initiat in cursul anului trecut o investigatie prin care incercau sa afle daca Apple a evitat sa plateasca taxe in valoare de 879 de milioane de euro in perioada 2008 – 2013 prin folosirea unei subsidiare din Irlanda in vederea inregistrarii incasarilor din Europa. Desi oficiale rezultatele investigatiei nu au fost publicate, cei de la Reuters sustin ca procurorii ar fi finalizat verificarile si sunt pregatiti sa trimita in judecata doi manageri italieni ai Apple pentru schema fiscala care a generat economii de aproape 900 de milioane de dolari pentru Apple.

  Desi autoritatile italiene au verificat compania Apple in 2007, 2008 si 2009 si au decis ca ea respecta reglementarile fiscale in vigoare in Uniunea Europeana, acum procurorii care au investigat registrele contabile ale companiei americane par sa fi ajuns la o concluzie complet diferita. Raspunzand in fata acestor informatii, compania Apple sustine ca este unul dintre cei mai mari platitori de taxe de pe glob, achitand fiecare euro datorat autoritatilor statale, dar si ca acuzatiile privitoare la angajatii sai nu ar avea vreun fundament legal.

Italian prosecutors have wrapped up an investigation into allegations U.S. tech giant Apple failed to pay corporate taxes to the tune of 879 million euros ($964 million), two sources said on Monday. The investigations, covering the period 2008-2013, involve two managers from the Italian subsidiary of Apple operations and one from its Irish-based subsidiary Apple Sales International, the sources said.

  Deocamdata nimeni nu stie ce decizie vor lua autoritatile italiene cu privire la compania Apple, insa cei din Cupertino nu sunt singurii investigati, cei de la Google sau Amazon fiind deasemenea verificati in ceea ce priveste plata taxelor datorate catre stat.