Apple construieste un sediu ultra-modern in Yokohama

sediu Apple Yokohama

  Cu doar cateva saptamani in urma v-am spus ca Apple va construi un centru de cercetare si dezvoltare in Japonia pentru a dezvolta viitoare tehnologii pentru produsele sale, iar astazi avem si o prima imagine a cladirii ultra-moderne pe care cei din Cupertino o vor ridica acolo pentru proprii angajati. Conform unei publicatii locale, compania Apple ar fi cumparat locatia unei foste fabrici Panasonic de la periferia orasului Yokomaha, acolo cei din Cupertino intentionand sa construiasca o cladire care va ocupa 25.000 de metri patrati si va avea o inaltime finala de 4 etaje, cateva sute de angajati urmand a lucra in ea.

  Cladirea urmeaza sa foloseasca tehnologie regenerabila, apa reciclata si ar trebui sa aiba copaci plantati pe acoperis, cei de la Apple intentionand sa inceapa productia pana la sfarsitul acestui an si sa o finalizeze pana la inceputul anului 2017 pentru a-si putea initia proiectele de cercetare si dezvoltare in tara. Desi compania Apple are deja cateva centre de cercetare si dezvoltare in Asia, cel din Japonia se afla in preajma unui oras cu 3.7 milioane de locuitori si probabil compania americana doreste sa aiba sedii in tarile unora dintre importantii sai parteneri, precum Sony sau Japan Display.

  Apple va ridica acest centru de cercetare si dezvoltare in paralel cu Apple Campus 2, in ambele cazuri fiind vorba despre cladiri mari in care Apple va investi cateva miliarde de dolari in perioada urmatoare.