Prima Pagina autonomie iPhone 6 are un foarte mare avantaj in fata Samsung Galaxy S6

iPhone 6 are un foarte mare avantaj in fata Samsung Galaxy S6

iPhone 6 vs Samsung Galaxy s6

  Ieri v-am spus ca autonomia bateriei Samsung Galaxy S6 o umileste pe cea a iPhone 6, iar astazi vin cu informatii noi privind un mare avantaj pe care produsul Apple il are in fata competitorului ce ruleaza sistemul de operare Android OS. Mai exact, vorbim despre spatiul de stocare disponibil pentru Samsung Galaxy S6 in momentul primei porniri, un terminal de 32 GB avand disponibili pentru utilizatori doar 23.48 GB pentru instalarea de aplicatii, salvarea de poze sau filme, etc, restul fiind ocupat de memoria de sistem si alte aplicatii preinstalate de catre coreenii de la Samsung.

  Daca in cazul unui iPhone 6 16 GB utilizatorii au disponibil 13 GB pentru utilizare, cu 3 GB ocupat de sistemul de operare si aplicatii, iata ca in cazul Samsung Galaxy S6 cifra este de aproape 3 ori mai mare, chiar daca vorbim despre modelul cu spatiu de stocare dublu, Samsung alegand sa ofere atat de mult spatiu de stocare dupa eliminarea unui slot pentru carduri microSD. In cazul iPhone-urilor cu 64 GB spatiu de stocare spatiul ocupat de sistemul de operare si aplicatiile preinstalate este ceva mai mare, insa nu se apropie de cei 8.5GB de aplicatii si OS ocupati de catre bloatware-ul instalat de catre cei de la Samsung in propriile terminale, asta desi ei anuntasera ca nu vor face acest lucru.

Samsung Galaxy S6 spatiu

  Dimineata v-am spus ca in Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge se regasesc minim 56 de aplicatii, cu peste 20 mai multe decat in terminalele iPhone si asta se reflecta in spatiul disponibil pentru utilizatori pentru a-si instala aplicatii, a face poze sau a inregistra clipuri video. In trecut utilizatorii de terminale Samsung se puteau linisti cu faptul ca isi pot atasa un card microSD pentru a rezolva problema spatiului, insa acum cei 23.5 GB pe care ii au disponibili trebuie sa le ajunga pentru utilizarea de zi cu zi a terminalelor pe toata durata lor de folosire.

 • EuGeorge

  Nu inteleg care este rostul la atatea aplicatii preinstalate,pana la urma daca am nevoie de o aplicatie sau vreau sa folosesc o aplicatie o pot instala si singur…

 • Cosminnn

  Macar samsung ofera 32 gb in cea mai mica versiune de spatiu de stocare. Dar pana la urma trebuie sa cumpere cineva si iphone-urile de 64/128 gb.

 • Manto

  Nu este vorba numai de bloatware aici cat si de personalizarea androidului de catre fiecare producator in parte (meniuri, optiuni, functii suplimentare etc). Androidul de stoc ocupa mai putin spatiu decat androidul personalizat de catre producatori. Nexus 6 vine cu 26GB memorie libera. E adevarat ca are si mai putin bloatware, dar nexus 6 nu are functiile suplimentare oferite de Samsung sau HTC. HTC M9 se invarte tot pe la un 23GB liberi.
  Dupa personalizarea androidului de catre producator mai intervine si personalizarea de catre operatori care adauga si ei junk-urile lor ca na, trebuie sa vanda. Peste toate astea mai e si faptul ca androidul, avand mult mai multe functii decat ios-ul, este normal sa ocupe mai mult spatiu.
  Oricum problema ramane

 • Ok, isi baga toti rahaturile, n-ar fi o problema daca ai putea sterge ce nu ti-e util. Aici practic e intreaga problema si la Android si la Apple, ca nu poti sterge rahaturile de care nu ai nevoie. Nu toata lumea foloseste toate porcariile bagate de ei, fie ca sunt aplicatii sau alte tampenii.

 • amfetamin

  Oricum ai lua-o,23.5 gb tot e mai bine decât 13 gb… sa nu mai vorbim de iPhone-urile de 8 gb,unde ai un rahat de 5 gb liber.

 • Da, dar la iPhone-urile de 32 GB aveau 27 sau mai mult liberi, aici e diferenta. La iPhone 6 de 64 GB ai mai mult spatiu disponibil decat la Galaxy S6 de 64 GB.

 • tswhite

  Problema gravă într-adevăr :/

 • Aberatii spui tu, a recunoscut si Samsung tampeniile pe care le face.

 • Nu, nu concureaza la pret direct, e mai scump cu cateva zeci de euro.

 • Stai linistit, ca noi vorbim aici despre stock.

 • xxx

  De fapt la iPhone 6 16GB cu iOS 8.2 ai fix 12GB, nu 13GB.

 • decuadi

  Ce cearta, ce polemica. prefer bateria. ca storage…. exista cloud, exista transfer in computer… ma rog. in alta ordine de idei, m-am jucat ieri pe s si s6 edge, iar edge e fff tare. si extrem de subtire. si se misca exceptional. funboy..i apple… go on!

 • logOfff

  Ai omis ceva zaone, cei 50/100 Gb de cloud la dropbox la gama galaxy/note. Cat primesti moca la iphone? 5 gb icloud.
  Intr-adevar cam multe aplicatii preinsalate pe samsung, dar sa fim sincer tine putin si de memorie ram pe care o are pentru a duce in spate acele aplicatii. o sa comentam impreuna cand o sa aive 2gb ram iphoneul cate aplicatii preinstalate o sa fie instalate pe el.