Tim Cook critica legile discriminatorii ale doua state americane

Tim Cook legi discriminare

  Tim Cook a fost in ultimii ani un puternic sustinator al egalitatii in drepturi si al tratarii in mod non-discriminatoriu a tuturor angajatilor companiilor americane, iar zilele trecute el a criticat serios legislatiile impuse de catre doua state americane. Mai exact, statele Arizona si Indiana le permit acum companiilor sa refuze sa angajeze persoane in baza convingerilor religioase pe car ele au, Tim Cook sustinand ca asemenea practici sunt periculoase si instiga la discriminare in randul angajatilor.

I have great reverence for religious freedom. As a child, I was baptized in a Baptist church, and faith has always been an important part of my life. I was never taught, nor do I believe, that religion should be used as an excuse to discriminate.

 Cook a comparat aceasta legislatie cu perioada in care segregarea rasiala era prezenta in foarte multe state din sudul SUA, el sustinand ca desi sustine dreptul tuturor de a crede in orice si oricine doresc, convingerile lor nu ar trebui sa le afecteze posibilitatea de a fi angajati de catre o companie. Tim Cook a spus in repetate randuri ca marile companii americane trebuie sa sustina diversitatea si eliminarea legilor discriminatorii, insa el ar trebui sa fie foarte atent si la ceea ce se intampla in cadrul Apple inainte de a critica statele americane sau alte companii.