VLC for iOS – de ce nu exista suport AC3 si cum va fi implementat

VLC iOS

  VLC for iOS a fost relansat in cursul acestui an in App Store bucurand o gama extrem de diversificata de utilizatori din lumea intreaga, insa unii dintre ei au realizat rapid ca aplicatia vine fara o functionalitate importanta, mai exact fara suportul pentru AC3 in vederea redarii de clipuri video. Daca v-ati intrebat de ce nu exista suport pentru acest sistem, ei bine creatorii VLC for iOS au explicat disparitia AC3-ului, cei de la Dolby cerand companiei Apple sa elimine din App Store toate aplicatiile care sustin suport pentru aceasta tehnologie, o multitudine de titluri disparand.

  Cei de la VLC au decis sa renunte la suportul pentru AC3 in ideea de a oferi in continuare aplicatia pentru utilizatori, insa intentioneaza sa implementeze un in-app purchase prin care sa le ofere utilizatorilor posibilitatea de a cumpara functionalitatea, o parte din bani urmand a ajunge probabil la Dolby. Deocamdata nu se stie cand vor oferi cei de la VLC in-app purchase-ul cu aceasta optiune pentru noi, insa avand in vedere numarul mare de persoane care se plange din cauza lipsei sale, nu cred ca va mai dura foarte mult timp pana cand vom putea beneficia de el.

VLC 2.3.0 was taken down from the App Store because the support of AC3 Audio was done without proper Dolby licencing (Dolby owns the relevant patents). Therefore, to fix the problem, the VLC app had to be crippled in this area to meet Apple’s Terms and Conditions. AC3 Audio playback is something that Apple won’t tolerate unless proper licencing fees are paid out to Dolby. So, to fix this, VideoLAN is looking into going the in-app purchase route (it has been suggested at USD 0.99 to unlock) for enabling AC3 functionality.

  VLC for iOS este disponibila pentru DESCARCARE GRATUITA in format universal in App Store.