App Store si Google Play vor avea incasari duble pana in 2018

aplicatii vanzari

  App Store si Google Play sunt cele mai populare magazine de aplicatii virtuale de pe glob, iar in ultimii ani incasarile lor s-au multiplicat pe masura ce numarul utilizatorilor de terminale Android si iOS a crescut intr-un ritm accelerat. Mai exact, cu peste 1 miliard de utilizatori pe ambele platforme, App Store a generat doar in anul 2014 peste 10 miliarde de dolari in incasari, iar pana in 2018 incasarile anuale ale magazinului companiei Apple ar putea creste pana la 20 de miliarde de dolari, 14 miliarde urmand a ajunge mai apoi in conturile dezvoltatorilor de aplicatii.

“I would consider this projection conservative,” App Annie CEO Bertrand Schmitt said in an interview, noting that the company has consistently been revising its forecasts up over the past two years as revenue has exceeded expectations. The App Annie/IDC numbers look only at sales from Apple and Google’s marketplaces. That means it excludes sales from Amazon and Microsoft’s storefronts as well as the third-party stores popular in China.

  In cazul Google Play lucrurile ar putea fi similare in ceea ce priveste cresterea veniturilor anuale, desi nu vorbim despre aceeasi suma incasata de catre compania din Mountain View, insa ideea principala este ca utilizatorii cumpara din ce in ce mai multe aplicatii. Este de altfel si normal ca numarul celor care cumpara aplicatii sa creasca in mod constant din moment ce tot mai multe smartphone-uri si tablete sunt vandute si tot mai multe aplicatii interesante sunt lansate, dezvoltatorii fiind din ce in ce mai cautati.