Comisia Europeana investigheaza noul serviciu de streaming audio Apple

Comisia Europeana

  In ultimele saptamani au aparut diverse informatii care indica faptul ca Apple ar intentiona sa lanseze un serviciu de streaming audio impreuna cu multiple case de discuri din SUA, iar desi el deocamdata nici macar nu a fost anuntat, Comisia Europeana isi exprima ingrijorarea in legatura cu el. Desi nimic oficial in legatura cu el nu a fost anuntat, Comisia Europeana a inceput sa contacteze diverse case de discuri pentru a incerca sa afle ce fel de acorduri au incheiat acestea cu compania Apple, frica fiind ca americanii isi vor folosi puterea pentru a forta companiile sa abandoneze aserviciile gratuite pe baza de reclame.

  Desi nimeni nu stie sigur ce ar sta la baza intentiei Comisiei Europene, unii speculeaza faptul ca o plangere oficiala facuta de catre unul dintre serviciile de streaming competitoare ale Apple ar fi motivat Comisia Europeana sa actioneze. In aceasta idee, multiple case de discuri au primi chestionare de la Comisia Europeana, ele fiind intrebate despre acordurile pe care le-ar fi incheiat cu Apple pentru serviciul de streaming audio, insa nu se stie cine le-ar fi primit si ce ar fi raspuns.

The commission, which also has contacted Apple’s music-streaming rivals, is said to be concerned that the company will use its size, relationships and influence to persuade labels to abandon free, ad-supported services such as Spotify, which depend on licenses with music companies for their catalogues. Such questionnaires are often triggered by a formal complaint to the Commission, the EU’s top competition authority.

  Daca aceste chestionare vor dezvalui faptul ca Apple a abuzat de pozitia sa pe piata si de numarul mare de utilizatori pentru a forta casele de discuri sa renunte la sistemul gratuit, atunci Comisia Europeana va lansa o investigatie oficiala si va obliga Apple sa-si modifice strategiile de business. Conform informatiilor aparute pana acum, acest nou serviciu de streaming audio ar urma sa fie prezentat in iunie in cadrul WWDC 2014, lansarea putand avea loc impreuna cu iOS 8.4.