Apple ia masuri radicale pentru angajatii care construiesc Apple Campus 2

Apple Campus 2

  Apple Campus 2 este construit in Cupertino de catre o echipe de companii alese de catre Apple in ideea de a amenaja si ridica toate caldirile care vor forma viitorul sediu al companiei americane, iar pentru a putea lucra acolo angajatii trebuie sa indeplineasca cerinte stricte. Spre deosebire de cele normale impuse muncitorilor care sunt angajati de catre firme de constructii, compania Apple face inclusiv verificari in cazierele persoanelor angajate, interzicandu-le partenerilor sai sa foloseasca fosti detinut pentru a construi Apple Campus 2 in Cupertino.

  Apple impune verificarile in cazier inca din momentul in care partenerii sai verifica persoanele care depun cereri de angajare in cadrul lor, acestor persoane fiindu-le interzis accesul in Apple Campus 2, chiar si in conditiile in care ei au fost in prealabil angajati de catre companiile de constructii. In aceasta idee, se pare ca Apple a ordonat inclusiv plecarea unor constructori condamnati in ultimii 7 ani, iar actiunile sale au generat discutii aprinse din partea sindicatelor muncitorilor care sunt nemultumite de aceasta discriminare flagranta impusa de catre cei din Cupertino.

Apple is always nervous about preserving its proprietary information, and yet I don’t know how this would affect that concern. Our folks put the wire in the reinforcing bar [of the building]. It makes no sense to me. Apple’s prohibition against employment of former felons or those with a pending felony charge does not just fail to address inequality, then, but amplifies it. It is, moreover, an evil precedent.

  Practic Apple interzice angajarea constructorilor care au fost condamnati la pedepse de inchisoare in ultimii 7 ani sau care sunt investigati, acestia neputand fi utilizati pentru proiectul sau de constructie. Avand in vedere aceste actiuni ale Apple, multiple scrisori au fost trimise catre Tim Cook si avocatul principal al companiei, insa ramane de vazut daca egalitatea in drepturi promovata de catre Tim Cook se aplica si pentru persoanele reabilitate.

1 COMENTARIU