Apple TV 4 nu va putea reda continut video 4K

Apple TV 4 4K

  Apple TV 4 urmeaza sa fie prezentat oficial de catre compania Apple in cadrul WWDC 2015, care va fi organizat in luna iunie a acestui an, compania Apple intentionand as actualizeze dispozitivul la mai bine de 2 ani de zile din momentul lansarii Apple TV 3. Conform informatiilor furnizate pana acum, Apple TV 4 va fi echipat cu un chip A8, regasit in iPhone 6, mai mult spatiu de stocare, posibilitatea de a fi controlat prin comenzi vocale folosind Siri, iar in final ramane un App Store cu aplicatii dedicate produse de catre dezvoltatorii titlurilor pentru iDevice-uri.

  Desi Apple TV 4 va aduce o multitudine de imbunatatiri pentru utilizatorii acestui tip de produse, una dintre noutatile pregatite de catre compania Apple nu este suportul pentru filme 4K, cei de la Apple considerand ca tehnologia se afla deocamdata in stadiile incipiente ale dezvoltarii. Mai mult decat atat, avand in vedere ca streaming-ul 4K necesita de 4 ori mai multa viteza de internet decat in cazul unui stream normal, dar si ca serviciile de streaming multimedia nu au foarte mult continut 4K disponibil, Apple nu considera ca implementarea de suport 4K in Apple TV este o necesitate acum.

  Adevarul este ca Apple rareori implementeaza in produsele sale`oi tehnologii care nu au ajus la maturitate si nu sunt adoptate la scara larga in intreaga lume, iar in cazul 4K-ului situatia nu va fi diferita, desi foarte multa lume o cere de ceva vreme. In aceasta idee, chiar daca Apple TV 4 nu va avea suport 4K, asta nu inseamna ca in iPhone 6S nu vom avea o camera compatibila sa redea continut 4K.